Κουβέλης: Να μη γίνεται η επιστροφή του πλεονάσματος με πελατειακούς τρόπους

«Η δημιουργία του να βασίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι υπερφορολόγηση»

Κουβέλης: Να μη γίνεται η επιστροφή του πλεονάσματος με πελατειακούς τρόπους
«Αναγνωρίζουμε τη χρησιμότητα και την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας την επικύρωση του πλεονάσματος από τη Eurostat.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία επετεύχθη με πρωτοβουλία του κόμματός του και υπογράμμισε πως η διανομή του πλεονάσματος «δεν πρέπει να γίνεται με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις».

«Τα μεγάλα ζητούμενα είναι η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές. Μια νέα οικονομική πολιτική. Η δημιουργία πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι στην "υπερφορολόγηση", τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σε υφεσιακά μέτρα και σε δημιουργική λογιστική» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι απαιτείται «νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση: «Σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές αποσταθεροποιούν – δεν σταθεροποιούν. Πλήττουν την κοινωνική συνοχή – δεν συνιστούν πολιτικές εξόδου από την κρίση». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top