Σακελλαρίδης: Αντίπαλός μας για το δήμο είναι οι κατεστημένες αντιλήψεις

«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας»

Σακελλαρίδης: Αντίπαλός μας για το δήμο είναι οι κατεστημένες αντιλήψεις
Για τους συνυποψηφίους του, την διαχείριση των σκουπιδιών, την ασφάλεια των κατοίκων και την πολιτιστική δημιουργία μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Βήμα FM.

«Αντίπαλός μας είναι οι κατεστημένες αντιλήψεις. Είναι οι πολιτικές προτεραιότητες που ψήφιζε στη Βουλή ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Κακλαμάνης και εφάρμοζε στον δήμο ο κ. Καμίνης», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε έξω από αυτό το σύστημα».

Για το ζήτημα των σκουπιδιών, σημείωσε ότι γύρω από αυτό «υπάρχει ένα σύμπλεγμα συμφερόντων»: «Η ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση. Με την μνημονιακή οδό, την ιδιωτικοποίηση επιβαρύνονται τα ήδη δυσμενή οικονομικά των δήμων», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος κινητοποιείται για τα σκουπίδια γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στο πολιτικό σύστημα που παίρνει τις αποφάσεις ούτε στις ιδιωτικές εταιρίες. Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και όχι να ακολουθεί το Υπουργείο και η Περιφέρεια την στρατηγική της ιδιωτικής εταιρείας».

«Δεν είμαστε με την επικοινωνιακού τύπου αστυνόμευση. Η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται εκεί που πραγματικά ο κόσμος την έχει ανάγκη, στο οργανωμένο έγκλημα» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ανέφερε και το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου η αστυνομία έλεγε στους κατοίκους να πάρουν την Χρυσή Αυγή.

Ερωτηθείς για τις καταλήψεις κτιρίων, σημείωσε ότι η προσφορά πολιτιστικής δημιουργίας μέσα στην πόλη είναι μεγάλη και «θα έπρεπε η ίδια η πολιτεία να δίνει χώρους που θα καλύπτουν τις ανησυχίες των νέων και των κατοίκων της πόλης». Δεσμεύθηκε ότι ως δήμαρχος θα δώσει μεγάλη έμφαση στην δημιουργία χώρων πολιτισμού.

Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε την εκκένωση της Βίλα Αμαλία ως μία επικοινωνιακού τύπου προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκκένωσε την Βίλα Αμαλία αλλά «άφησε τα κυκλώματα της σωματεμπορίας και των ναρκωτικών να λυμαίνονται την περιοχή». Επίσης, σημείωσε ότι περιμένει να δει πως θα αξιοποιηθεί το κτίριο, γιατί προς το παρόν είναι σιδερόφρακτο και υπάρχουν μόνο μακέτες.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, επεσήμανε ότι «ο Δήμος μπορεί, μέσα από κοινωνικές πολιτικές και σε συνεργασία με κοινότητες μεταναστών και τα τοπικά συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων, να αμβλύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις υποβαθμισμένες περιοχές», ωστόσο, όπως υπογράμμισε, o δήμαρχος δεν είναι ούτε επίτροπος της ΕΕ ούτε υπουργός. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πρακτικές που βαθαίνουν το χάσμα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών είναι ατελέσφορες και ενισχύουν το μίσος και την Χρυσή Αυγή.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και κάλεσε τους δημότες να μην συμβιβάζονται με τις χαμηλές προσδοκίες που καλλιεργεί ο κ. Καμίνης για τον ρόλο του Δήμου. «Ο κ. Καμίνης έχει καλλιεργήσει στους πολίτες την αίσθηση να έχουν χαμηλές προσδοκίες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς τους καλούμε να δώσουν δύναμη στην φωνή τους και να πιστέψουν ότι πρέπει να έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Δήμο» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top