H τρόικα (ξανα)τρελάθηκε! Νέοι παράλογοι εκβιασμοί για τρίτο μνημόνιο!

Ζητά 2.000 νέες απολύσεις και 586 ευρώ πρώτο μισθό στο Δημόσιο

H τρόικα (ξανα)τρελάθηκε! Νέοι παράλογοι εκβιασμοί για  τρίτο μνημόνιο!

Η τρόικα (ξανα)τρελάθηκε σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News , καθώς προχωρά σε νέους παράλογους εκβιασμούς προκειμένου να πετύχει την ψήφιση τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές, που ως γνωστόν επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, ανεβάζουν τον πήχη και απαιτούν εξίσωση του μισθού στον δημόσιο τομέα με τα 586 ευρώ του ιδιωτικού τομέα (αίτημα που έθεσαν ήδη σε Γ. Στουρνάρα-Κυρ. Μητσοτάκη) , «ψαλιδίζουν» το μέρισμα από το πλεόνασ��α που θέλει να επιστρέψει στην κοινωνία η κυβέρνηση, πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και θέλουν 2.000 επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, όπως και επέκταση του προγράμματος διαθεσιμότητας και στο 2015!

Κανένα από τα ζητήματα αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν συνάντησε τον ενθουσιασμό της ελληνικής πλευράς και αυτό εξηγεί και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι κατ’ ιδίαν επαφές της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων με την τρόικα. Όπως στη συνάντηση μεταξύ τρόικας και Κ. Μητσοτάκη-Ε.Χριστοφιλοπούλου την Πέμπτη, όταν οι δανειστές τους χαιρέτησαν λέγοντας «θα τα ξαναπούμε», ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Τα πράγματα είχαν αγριέψει ακόμη πιο πολύ την περασμένη Κυριακή, με τον Τόμσεν του ΔΝΤ και τον Μαζούχ της ΕΚΤ να κρατούν επιθετική στάση στη συζήτηση, με τον Μορς της Κομισιόν να κρατά πιο διαλλακτική στάση.

Παρά την αντίθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δανειστές δεν έχουν διαγράψει κανένα από τα αιτήματά τους και είναι χαρακτηριστικό ότι επιμένουν πιεστικά στην απαίτηση για μισθολογική εξίσωση των νεοεισερχόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top