Μήνυμα Κεφαλογιάννη σε Γερμανούς: Κάντε τις διακοπές σας στην Ελλάδα!

«Στην Ελλάδα ο επισκέπτης αισθάνεται σαν το σπίτι του»

«Γερμανοί, κάντε διακοπές στην Ελλάδα!».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, η οποία κυκλοφόρησε με ομώνυμο τίτλο.

«Η φιλοξενία αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Σε κάθε περίπτωση, κάθε επισκέπτης αισθάνεται εδώ σαν στο σπίτι του» τόνισε η υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα.

Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι οι Γερμανοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων του προηγούμενου χρόνου (του συνολικού αριθμού τουριστών) και εκτίμησε ότι θα είναι το μεγαλύτερο μέρος και της τρέχουσας χρονιάς: «Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και το 2014 θα είναι ακόμη καλύτε��ο, όπως ξέρουμε από τις μέχρι τώρα κρατήσεις».

Με αφορμή, εξάλλου, την συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), η υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «θέλει να δείξει πως η Ελλάδα έχει να προσφέρει περισσότερα από το γνωστό "Καλοκαίρι, ήλιο και θάλασσα"». Αναφέρθηκε μάλιστα στην καινούρια διαφημιστική εκστρατεία με τον τίτλο «Η άγνωστη Ελλάδα (Secret Greece)» με την οποία επιχειρείται να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η άγνωστη πλευρά της Ελλάδας, καθώς στόχος είναι να μην σταματούν στην υψηλή τουριστική περίοδο οι αφίξεις τουριστών, αλλά «να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει κάποιος το Μάρτιο, η κυρία Κεφαλογιάννη πρότεινε μια επίσκεψη στην Αθήνα. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Αθήνα δεν ανήκει στην άγνωστη Ελλάδα, η κ. Κεφαλογιάννη είπε: «Και όμως. Θέλουμε να επαναφέρουμε τη μοναδικότητα της πό��ης. Είναι λίγο παραμελημένη, ενώ αντίθετα είναι μια πόλη που δονείται, με ζωντανές γειτονιές που μπορούν να προσφέρουν πολιτισμό σε κάθε γωνιά. Η Αθήνα δεν έχει μόνο τις κλασσικές της αρχαιότητες. Από εκεί μπορεί κανείς να πάει στα γειτονικά νησιά που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, στην Αίγινα, την Ύδρα και τις Σπέτσες και τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας. Κι αυτά μπορεί να τα κάνει όλα μέσα σε ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο».

Όσον αφορά, τέλος, την τουριστική κίνηση το 2013 στην Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι το 2013 οι κρα��ήσεις ήταν κατά 20% αυξημένες σε ότι αφορά τον αριθμό των τουριστών και κατά 20% σε ότι αφορά την αύξηση των κερδών. «Ο τουρισμός είναι σημαντική υποστήριξη για την ελληνική οικονομία» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο κλάδος του τουρισμού έφερε την πρώτη καλή είδηση μετά από πολύ καιρό στην ελληνική κυβέρνηση. «Το 15% της οικονομίας μας εξαρτάται από τον κλάδο του τουρισμού. Οι διακοπές στην χώρα μας είναι η πιο αποτελεσματική μορφή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αισθανόμαστε αυτή την αλληλεγγύη και γι΄ αυτό θέλω να πω: Σας ευχαριστούμε πολύ» κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top