Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή του Τάσου Μαντέλη

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το «δώρο» των 450.000 μάρκων απ’την Siemens

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή του Τάσου Μαντέλη

Απερρίφθη από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Τασου Μαντέλη που ζητούσε να αν��ιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Εφετείου Αθηνών αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.

Το ανώτατο δικαστήριο, κάνοντας δεκτή πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, επικύρωσε την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που έχει επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στον Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που φέρεται να είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων ως χορηγία της Siemens.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ η επίμαχη καταδικαστική απόφαση δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης.
Την "χορηγία" από την Siemens είχε αποδεχθεί ότι έλαβε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής το 2010, ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Ο κ. Μαντέλης κατέθεσε στην Βουλή ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos».
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top