Δήλωση- σοκ: «Φίλος της οικογένειας Παπανδρέου είχε 50 ΜΚΟ»!

Δείτε τι υποστηρίζει πρέσβης και... ο ρόλος του Ρόντου

Δήλωση- σοκ: «Φίλος της οικογένειας Παπανδρέου είχε 50 ΜΚΟ»!

Ρεπορτάζ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΧΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Για πάρτι με τις ΜΚΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο ο πρέσβης επί τιμή ��ικόλαος Μάτσης, μιλώντας στο κανάλι Ε TV, αναφέροντας μάλιστα ότι φιλικό πρόσωπο της οικογενείας Παπανδρέου είχε… 50 ΜΚΟ! Όσο για την περίοδο που οι εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση το 2011, έκανε λόγο για μυστικές συσκέψεις στο υπουργείο εξωτερικών και για εντολές από προϊστάμενους του να μην απαντήσει στους εισαγγελείς και να ...εξαφανιστεί από το υπουργείο.

Ο ...πανταχού παρών Άλεξ Ρόντος εργάζεται σήμερα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι διπλωμάτης καριέρας και δεν έχει υπηρεσιακή σχέση με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση του έχει εμπιστευτεί, ως πρόσωπο, μια πολύ κρίσιμη θέση. Αυτή του εκπροσώπου της στο Κέρας της Αφρικής, προφανώς επειδή έχει γνώση ��σων συμβαίνουν στην ταραγμένη αυτή περιοχή του πλανήτη.

Ο Αλέξ Ρόντος όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας , την οποία διεύθυνε, εκτός από τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ είχε αναλάβει σημαντικές αποστολές σε πρωτεύουσες των Βαλκανίων, σε μια περίοδο με σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Για τον προφυλακισμένο ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, Κώστα Τζεβελέκο , σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εισαγγελική εντολή για να ανοίξουν τα κλειδωμένα του συρτάρια στο γραφείο του στη Βουλή. Το γραφείο αυτό το διατηρούσε ως διαπιστευμένος συντάκτης. Επειδή όμως εμφανιζόταν σπάνια , παραχώρησαν το γραφείο του σε άλλο δημοσιογράφο. Ωστόσο ο Τζεβελέκος κράτησε τα κλειδιά της συρταριέρας και όπως λένε κοινοβουλευτικοί συντάκτες, τους διαμήνυσε να μην τολμήσει κανείς να ανοίξει τα συρτάρια του.

Στην Βουλή ο Τζεβελέκος πήγαινε οπλισμένος , παρέδιδε το όπλο του στη φρουρά στην είσοδο και το έπαιρνε όταν έφευγε. Το γεγονός αυτό προκαλούσε ερωτήματα για το λόγο που ένας κοινοβουλευτικός συντάκτης είχε ανάγκη να οπλοφορεί. Στην ��αλυσό της Ρόδου όπου έκτισε την πολυτελή του βίλλα οι γείτονές του Κώστα Ζεβζέκικου μιλούν για την εικόνα που έδινε την περίοδο που ζούσε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2011 o Τζεβελέκος προσπάθησε π��λι να προσεγγίσει πάλι το υπουργείο Εξωτερικών αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top