Τα δέκα μεγάλα ψέματα της Χρυσής Αυγής

Πώς κατάφεραν να παραπλανήσουν τους πολίτες;

Μπορεί τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον αρχηγό της, Ν. Μιχαλολιάκο, να αποκήρυξαν με ευκολία την ίδια τους την ιδεολογία κατά την παραμονή τους στο γραφείο του ανακριτή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι πράξεις τους δεν φέρνουν στο φως τα μεγάλα τους ψάματα.

  • Ψέμα πρώτο - Νίκος Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε τάγματα εφόδου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την απολογία του τόνισε ότι τα όσα λέγονται περί ταγμάτων εφόδου είναι συκοφαντίες και δεν έχει βρεθεί ούτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Στις Θερμοπύλες όμως ήταν εκείνος που είχε δηλώσει: «Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε».

  • Ψέμα δεύτερο - Νίκος Μιχαλολιάκος: Πιστεύω στη Δημοκρατία

«Πιστεύω στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε στον ανακριτή ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Όμως, στις 25 Αυγούστου και πάλι στις Θερμοπύλες είχε πει: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή».

  • Ψέμα τρίτο - Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν είμαστε στρατός

«Στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν προβλέπεται παράταξη τύπου στρατιωτικού αγήματος. Στα εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να δει πως η διάταξη των συγκεντρωμένων είναι κανονική. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις όπως στο μνημόσυνο του Μελιγαλά προσφάτως όπου κατόπιν δικής μου προτροπής βαδίσαμε συντεταγμένα προς το μνημείο, επιβάλλεται οι συμμετέχοντες για να επιδείξουν σεβασμό να μην προσέρχονται σε ένα χώρο μνήμης όπως πηγαίνουν στην εργασία τους ή σε άλλες ασχολίες τους», είχε δηλώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Παρ’ όλ’ αυτά η πληθώρα φωτογραφιών και video που έχουν έρθει στη δημοσιότητα αποδεικνύουν περίτρανα ότι σχεδόν πάντα τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι παραταγμένα και προχωρούν με στρατιωτικό βηματισμό.

  • Ψέμα τέταρτο - Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν φοράμε στολή

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ή εντολή για τη χρήση στολής στις δημόσιες εκδηλώσεις. Για λόγους αισθητικής προσωπικά εκτός κοινοβουλίου, στις πολιτικές μου ομιλίες προτιμώ να φορώ κάποια από τα μαύρα t- shirt με διάφορα λογότυπα της Χρυσής Αυγής που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτό το πράττουν και άλλοι βουλευτές και στελέχη και θεωρώ πως αφού λειτούργησε ο μιμητισμός τα μπλουζάκια αυτά καθιερώθηκαν ως μόδα σε ένα μεγάλο κομμάτι κυρίως της νεολαίας», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά μάλλον υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών μιας και σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες της οργάνωσης ο ενδυματολογικός κώδικας είναι συγκεκριμένος και αυστηρός.

  • Ψέμα πέμπτο - Ηλίας Κασιδιάρης: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση»

Ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης είχε δηλώσει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής Τρικάλων, ότι η Χ.Α. είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση: «Θα παρακαλέσω, όπως σε κάθε ��υγκέντρωση της Χρυσής Αυγής -γιατί οι δικές μας συγκεντρώσεις δεν είναι κομματικές ή πολιτικές-, θυμίζουμε περισσότερο, πράγματι, στρατιωτική μονάδα, σε στάση προσοχής, μετά το παράγγελμα, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο».

  • Ψέμα έκτο - Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν γνωρίζω τον Ρουπακιά

Κατά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης με ευκολία είχε αδειάσει τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά λέγοντας: «Ο συγκεκριμένος (Γιώργος Ρουπακιάς) δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος, εξ όσων γνωρίζω έχει συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες».

Τι κρίμα όμως που οι φωτογραφίες του Γιώργου Ρουπακιά και οι πορείες που έχει συμμετάσχει με το ακροδεξιό κόμμα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης του γεγονότος πως ο Ηλίας Κασιδιάρης ήξερε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

  • Ψέμα έβδομο - Χρήστος Παππάς: Απεταξάμην τον Χίτλερ

«Πολιτικά και ιδεολογικά δεν μπορώ να έχω τις αυτές πεποιθήσεις με ξένους εχθρούς που έβλαψαν την πατρίδα μου. Ο Χίτλερ πέθανε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει πολιτικά με την Ελλάδα του 21ου αιώνα», υποστήριξε στον ανακριτή ο Χ. Παππάς, την ίδια ώρα όμως στο φως ήρθαν φωτογραφίες ντυμένος ως αξιωματικός του Γ΄ Ράιχ που τον διαψεύδουν πανηγυρικά

  • Ψέμα όγδοο - Χρήστος Παππάς: Δεν είμαι ναζί

«Ουδεμία σχέση έχω με τα έγγραφα αυτά, ομολογώ σίγουρα ��ατά οιονδήποτε τρόπο δεν απηχούν σχέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά ούτε και δικές μου και σε ότι αφορά το καταστατικό είναι ένα κείμενο το οποίο πρωτοείδα στην Εφημερίδα των Συντακτών, και το θεωρώ βλακώδες. Όσο αφορά στο έγγραφο Πρωτεσίλαος, ένα επίσης άγνωστο προς εμέ κείμενο, ανυπόγραφο, εκτός πολιτικής πραγματικότητας παραληρηματικού χαρακτήρα το οποίο και δεν με εκφράζει», είχε δηλώσει ο κ. Παππάς. Κι όμως το περιβόητο καταστατικό που δεν είχε δει ποτέ, βρέθηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα.

  • Ψέμα ένατο - Ηλίας Παναγιώταρος: Ποιες λαϊκές;

«Για τα μεν περιστατικά Ραφήνας, Μεσολογγίου γνωρίζω ότι δεν ήταν με κεντρική εντολή, δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι νόμιμο ένας κρατικός λειτουργός βουλευτής και εφόσον υπήρξαν έκνομες πράξεις και υπάρχει νομοθεσία να καταλογίσει ευθύνες», είπε στον ανακριτή ο βουλευτής της Χ.Α, Η. Παναγιώταρος, όμως τόσο στα επεισόδια της Ραφήνας, όσο και στα επεισόδια του Μεσολογγίου συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

  • Ψέμα δέκατο - Γιάννης Λαγός: Δεν χαιρετάμε ναζιστικά

«Ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος και αν ποτέ εμφανιζόταν κάποιος με τέτοια σύμβολα θα του απαγορευόταν η συμμετοχή στην εκδήλωση», υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός. Όμως ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι μέρος του τελετουργικού της οργάνωσης και αυτό αποδεικνύεται από πολλές εκδηλώσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top