Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με κατηγορούμενο για τρομοκρατία

«Πόλεμο δηλώσεων» προκάλεσε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ

Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με κατηγορούμενο για τρομοκρατία

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ η οποία υποστηρίζει το αίτημα κατηγορούμενου για τρομοκρατία απεργού πείνας να αφεθεί ελεύθερος και χαρακτηρίζει «παράνομη και εξοντωτική την κράτηση του Κώστα Σακκά.

Στην ανακοίνωση απάντησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σχολίασε: «Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θελήσει να “διαμαρτυρηθεί”, επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του, η οποία υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”. Θα περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον, να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!».

Στη διαμάχη ενεπλάκη και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ανέφερε σε δική του ανακοίνωση: «Η παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης.

Το δίκαιο του εχθρού και η υποκατάσταση της δικαστικής συνείδησης από την ανάγκη και τη σκοπιμότητα πλήττουν ανεπανόρθωτα τη σχέση της Δικαιοσύνης με τον πολίτη, ενώ εκθέτουν και τη χώρα διεθνώς, καθώς η παράταση της κράτησης συνιστά ευθεία παραβίαση της ΕΣΔΑ.

Καλούμε τους έλληνες δικαστές να μη χάσουν τη μάχη που δίνουν με τον εαυτό τους για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος.

ΥΓ: Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά».

Σε νέα ανακοίνωση της ΝΔ, ως απάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αναφέρεται:

«Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top