ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ – Τηλεφώνημα Σαμαρά σε Βενιζέλο και Κούβελη

Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός -Τι του απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

​Πρώτη δημοσίευση:20:47

Ανοιχτός και πρόθυμος για νέο διάλογο με τους κυβερνητικούς εταίρους για την ΕΡΤ είναι σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος αύριο κιόλας θα επικοινωνήσει μαζί τους τηλεφωνικά.

Αν και νωρίτερα ο κ.Σαμαράς διεμήνυσε πως είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο κλείσιμο της «αμαρτωλής» όπως την χαρακτήρισε ΕΡΤ, ωστόσο συνεργάτες του επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα να ξανασυναντήσει τους κυρίους Κουβέλη και Βενιζέλο.

«Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντοτε επιδιώκει το διάλογο, αύριο το πρωί θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συναντηθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες» αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μαξίμου, απαντώντας έτσι στην πρόσκληση των κυβερνητικών εταίρων για νέα σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Α.Σαμαράς: "Η ΕΡΤ, το σύμβολο της σπατάλης τελείωσε"-Δεν κάνει πίσω ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ την χαρακτήρισε "αμαρτωλή" αλλά και φαινόμενο σπατάλης και αδιαφάνειας, τόνισε πως η ΕΡΤ έτσι όπως την ξέραμε ως τώρα τελείωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα θα ανοίξει η νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόρασ��!

"Τώρα, υπάρχει πολιτική βούληση. Το αποδείξαμε και θα το αποδεικνύουμε. Η ΕΡΤ το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης τελείωσε χθες. Και δημιουργείται τάχιστα η νέα δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση με άξιο προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή τη νέα ραδιοτηλεόραση έπρεπε να την είχαμε εδώ και χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τώρα διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Φωνάζουν για τα προνόμια τους και όχι για τα δικαιώματα του λαού. Όταν έκλειναν οι άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και έμεναν χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο, δεν υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις . Τώρα τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά ο Α.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Όλοι τους θα αποζημιωθούν γενναία και κάποιοι θα επαναπροσληφθούν με διαφάνεια».

Ο κ.Σαμαράς επέκρινε τους συνδικαλιστές και τις «συντεχνίες» στην ΕΡΤ λέγοντας πως «όποτε ερχόταν υψηλός ξένος να στηρίξει τη χώρα ή όποτε συνέβαινε κάτι σημαντικό και αισιόδοξο για την Ελλάδα η ΕΡΤ ανακοίνωνε απεργία».

Ο πρωθυπουργός είπε πως «αυτό που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων, κομματοκρατίας και αδιαφάνειας που καταρρέει. Ο λαός θέλει να δει έργα και εμείς θα τα αλλάξουμε όλα. Είμαστε αντίθετοι στις ιερές αγελάδες των προνομίων που κοστίζουν πανάκριβα» .

Η απάντηση εργαζομένων της ΕΡΤ στον Πρωθυπουργό

Άμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Η ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευ��αίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.

Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.

Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top