Ρουπακιώτης: Στόχος οι «Χρυσές Αυγές» σε όλη την Ευρώπη

Στη Βουλή έως την Παρασκευή το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού

«Ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» χαρακτηρίζει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο που επιβάλει ποινικές κυρώσεις και εναντίον πολιτικών προσώπων σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων, είναι κατά βάση έτοιμο και ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το αν αυτά συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, απαντά: «Είναι όντως η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είναι οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δούμε πρώτα τις αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής. Όντως είναι το μεταναστευτικό. Εδώ οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα η Αριστερά πρέπει να δει στην ουσία το πρόβλημα και όχι με έναν ρομαντισμό μόνο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top