Εφαρμογή appodixi: «Βροχή» τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή από τις καταγγελίες

Πάνω από 136.000 καταγγελίες -  Ποιοι δικαιούνται το bonus

«Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή μετά τις καταγγελίες μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ appodixi. Ανάμεσα σε αυτές καταγγελίες για κοσμική ψαροταβέρνα στην Πάρο η οποία, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 181 αποδείξεις, συνολικής αξίας 101.000 ευρώ, για εστιατόριο-καφέ στη Σαντορίνη, που μέσα σε τρεις μήνες, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ, για εστιατόριο στην Ιο που  το πρώτο 8μηνο δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ. 

Appodixi: Δύο καταγγελίες πολιτών το λεπτό για «ύποπτες» αποδείξεις

Μέχρι τώρα έχουν γίνει συνολικά 136.287 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 60.768 είναι επώνυμες και οι 75.519 είναι ανώνυμες. 

Με την εφαρμογή σκανάρεται κάθε απόδειξη, που έχει εκδοθεί με QR code. Εφόσον οι πολίτες διαπιστώσουν μη διαβίβαση ή απόκλιση στα στοιχεία της απόδειξης, έχουν την δυνατότητα να την αποστείλουν στην ΑΑΔΕ - ανώνυμα ή επώνυμα - για περαιτέρω έλεγχο.

Η εφαρμογή appodixi ξετρύπωσε πρατήριο με «πειραγμένες αντλίες» 

Εφόσον η καταγγελία γίνει επώνυμα και αφορά παραποιημένες ταμειακές μηχανές οι καταγγέλλοντες πολίτες δικαιούνται μπόνους ίσο με το δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής (με ελάχιστο 100 ευρώ και μέγιστο 3.000 ευρώ). Προϋπόθεση είναι επίσης να έχει αποδειχθεί η βασιμότητά της μετά από έλεγχο και να έχει επιβληθεί πρόστιμο.  Το μπόνους περιλαμβάνεται και στις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Νέα εφαρμογή Appodixi: Κερδίστε έως και 2.000 ευρώ από πλαστές αποδείξεις

Την εφαρμογή appodixi έχουν «κατεβάσει» 175.393 συσκευές Android και άλλες 49.503 συσκευές iOS, με τοn αριθμό των  downloads να αυξάνεται συνεχώς.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top