«Πράσινος χρυσός» το λάδι: Συνεχίζεται το ράλι τιμών! 

Συναγερμοί, κάμερες και security για να μην το κλέψουν     

Αντικλεπτικά, κάμερες, συναγερμούς και security επιστρατεύουν παραγωγοί και καταστηματάρχες για το λάδι που εξελίσσεται σε προϊόν, το οποίο όλοι «ποθούν»  αλλά όλο και λιγότεροι μπορούν ν΄αποκτήσουν. Ενδεικτικό είναι ότι το ένα λίτρο ξεπέρασε τα 15 ευρώ!  

Λάδι: Σε διπλάσια τιμή από πέρυσι οι πρώτες φετινές παρτίδες!  

Πασίγνωστη αλυσίδα στην Αθήνα βάζει αντικλεπτικά στα μπουκάλια με το λάδι εξαιτίας εκτεταμένων περιστατικών κλοπών.  

Οι καταστηματάρχες παρακολουθούν με κάμερες τα ράφια με τον «πράσινο» χρυσό.  Στις προθήκες των καταστημάτων οι επιχειρηματίες βάζουν το πολύ δύο συσκευασίες με λάδι. Για να τις προσέχουν καλύτερα όπως λένε και να μην πέσουν θύματα επιτηδείων. 

Αντικλεπτικά για το λάδι στα καταστήματα

Λάδι με το ... σταγονόμετρο: «Kαραούλια»  για τις ελιες 

Οι αγρότες στην Αιγιάλεια δεν έρχονται φέτος αντιμέτωποι μόνο με την ακαρπία αλλά και με τους κλέφτες που μπαίνουν στα χωράφια τους το βράδυ,  προκειμένου να αρπάξουν τους καρπούς. Φυλάνε «καραούλι»  από τα μπαλκόνια του σπιτιού τους για να γλιτώσουν την ελάχιστη σοδειά τους. 

Σε κάθε ελαιοτριβείο έχουν τοποθετηθεί πλέον κάμερες, καθώς ο μεγάλος φόβος είναι οι κλέφτες.

«‘Έχουμε συναγερμούς, έχουμε κάμερες και παρακολουθούμε τον χώρο μας.  Υπολογίζουμε μία μεγάλη μείωση της παραγωγής να έχουμε το 20% της περσινής παραγωγής. Κι επειδή ένα μέρος του λαδιού φεύγει για το εξωτερικό θα υπάρχει περιορισμένη ποσότητα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου Κωνσταντίνος Λιανός.   

«Η τιμή του ελαιόλαδου θα φτάσει στον καταναλωτή στα 23 ευρώ»  

Το λάδι έφτασε στα 15,5 ευρώ  στα σούπερ μάρκετ και όλο ανεβαίνει στο χωράφι. «Στον καταναλωτή θα φτάσει στα 22-23» προβλέπει ο πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Στάθης Σταθακόπουλος.   

Θα το δούμε κι αυτό: Aντικλεπτικά στις... ελιές

Κόντρα για την ακρίβεια 

Η αντιπαράθεση των κομμάτων για την ακρίβεια συνεχίζεται με τον βουλευτή της ΝΔ Θόδωρο Ρουσόπουλο να δηλώνει:  «Ο κόσμος ετίμησε την κυβέρνηση ακριβώς γιατί αντιλαμβάνεται τις διεθνείς συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνονται κάποιες τιμές κι ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες». 

«Με 84 υπαλλήλους να ελέγχεις όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας όλα τα πρατήρια καυσίμων όλο το λιανεμπόριο είναι αδιανόητο» άσκησε κριτική από την πλευρά του στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να πατάξει στην αισχροκέρδεια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top