Τέλος το Market Pass μετά την κακοκαιρία Daniel – Ποια επιδόματα παραμένουν

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη», είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Οικονομικών

Η κακοκαιρία Daniel και οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στη Θεσσαλία είχαν ως συνέπεια να παγώσει η επέκταση του Market Pass το τελευταίο δίμηνο του έτους. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1 η ενίσχυση θα ισχύσει κανονικά για τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και οι αιτήσει θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από αύριο, Παρασκευή. 

Market Pass τέλος λόγω του δημοσιονομικού κόστους από τις πλημμύρες

Μία ακόμα αλλαγή στο πακέτο των παροχών είναι και το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που θα δοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο αντί του Δεκεμβρίου, όπως αναμενόταν. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στα μέτρα ενίσχυσης που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παραμένει και η αύξηση του ελάχιστου εισοδήματος αλληλεγγύης. 

Λόγω της κακοκαιρίας Daniel και τις καταστροφές που άφησε πίσω της παγώνει η επέκταση του Market Pass - Eurokinissi

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ύψους 600 εκατ. ευρώ, στον οποίο θα περιλαμβάνονται δαπάνες για κρατική αρωγή προς όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, ύψους 450 εκατ. ευρώ και αποζημιώσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ στους αγρότες. 

Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις  

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε τους λόγους για το πάγωμα του Market Pass.

«Χρήματα απεριόριστα δεν υπάρχουν. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε και ένα και δυο και τρία market pass. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εθνική κρίση, που πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε.

Market Pass: Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους

«Θα στηρίζουμε τους ευάλωτους. Ό,τι έχει ψηφιστεί ως οικονομική παροχή θα εφαρμοστεί κανονικά», συμπλήρωσε.

Σε αντίθεση με το Market Pass θα δοθεί κανονικά η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους - Eurokinissi

Σε αντίθεση με το Market Pass θα δοθεί κανονικά η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους - Eurokinissi

Όσον αφορά στη συνεχιζόμενη ακρίβεια στα τρόφιμα η μόνη σίγουρη ενίσχυση είναι τα 22 ευρώ/μήνα για μονομελές νοικοκυριό, συν 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με το μέγιστο ποσό να φτάνει στα 100 ευρώ το μήνα. 

Τα ποσά αυτά θα δοθούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα καταβληθούν ως εξής:

  • Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023:
  1. για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023
  2. για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25 η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25 η Σεπτεμβρίου.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top