Market Pass: Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους

Τέλος Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για το Market Pass, όπως υπενθύμισε η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Market Pass: Σκέψεις για «τριπλό» επίδομα σε μία δόση τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την ίδια, εκτιμάται ότι το θέμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων «θα είναι κομβικό πια για όλο το σύνολο των επιδομάτων και όχι μόνο του Market Pass».

Market Pass: Ποια είναι τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Τα κριτήρια που πρέπει να έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να είναι δικαιούχοι του market pass είναι τα εξής:

  • 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τις οικογένειες
  • Για οικογένειες και νοικοκυριά τα οποία έχουν και εξαρτώμενα μέλη φορολογικής δήλωσης, είναι 5.000 ευρώ επιπλέον εισόδημα για το κάθε μέλος που συμμετέχει στο νοικοκυριό

Τα αντίστοιχα περιουσιακά κριτήρια που αφορούν τον άγαμο είναι 250.000, ενώ για οποιαδήποτε άλλη μορφή νοικοκυριού είναι 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακινήτων της οικογένειας.

Market Pass: «Στο τραπέζι» το σενάριο για τριπλή δόση

Το σενάριο για την πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος του Market Pass και για τους τρεις μήνες σε μία δόση τον Οκτώβριο εξετάζεται στο Οικονομικό Επιτελείο.

Συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση για καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο σε μία δόση. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο τέλος Αυγούστου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top