Market Pass: Σκέψεις για «τριπλό» επίδομα σε μία δόση τον Οκτώβριο

Τι εξετάζεται στο Οικονομικό Επιτελείο

Το σενάριο για την πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος του Market Pass και για τους τρεις μήνες σε μία δόση τον Οκτώβριο εξετάζει το Οικονομικό Επιτελείο.

Συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση για καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο σε μία δόση. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο τέλος Αυγούστου. 

700 εκατ. ευρώ ειπλέον προϋπολογισμός για Market Pass, Youth Pass 

Η πλατφόρμα του Market Pass αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση ή η αίτηση που είχαν υποβάλει στον πρώτο κύκλο απορρίφθηκε.  

Όσοι έχουν λάβει την ενίσχυση, δε θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος.

Market Pass: Ποια είναι τα κριτήρια και ποια τα ποσά

Τα εισοδηματικά κριτήρια του market pass είναι τα εξής: έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος και 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Ίδια διατηρούνται και τα περιουσιακά κριτήρια έως 250.000 ευρώ ο άγαμος και 400.000 ευρώ ο έγγαμος.

Το ύψος της ενίσχυσης είναι 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Εάν ο δικαιούχος επιλέξει την πληρωμή του market pass μέσω χρεωστικής κάρτας, τα ποσά κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα δηλαδή από 66 έως 300 ευρώ για τους τρεις μήνες της παράτασης.  

Market Pass 2: Ποιους μήνες αφορά - Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr

Η ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγορές αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα και λαϊκές αγορές. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς. Δηλαδή η ενίσχυση ανέρχεται 17,60 – 80 ευρώ το μήνα ή 52,80 – 240 ευρώ για το τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top