Market Pass 2: Ποιους μήνες αφορά - Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr

Η διαδικασία της αίτησης και ο έλεγχος των οικονομικών κριτηρίων 

Market Pass 2: Πότε ξεκινά και τι αλλάζει (video Star)     

Έρχεται το Market Pass 2, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυποιυργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέτρο στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα είδη διατροφής από τα νοικοκυριά. 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης- Φοροελαφρύνσεις και αύξηση συντάξεων

Το Market Pass 2 θα αφορά το τρίμηνο από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο του  2023, ενώ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δε θα είναι απαραίτητη η καθολική υποβολή νέας αίτησης. 

Το σύστημα θα ελέγξει τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο 2023 και θα τις  διασταυρώσει με τα εισοδήματα του 2022 για το εάν οι αιτούντες δικαιούνται ή όχι το νέο Market Pass. 

Παρουσιάζονται τα νέα μέτρα: Market Pass, Youth Pass και αυξήσεις μισθών

Το σύστημα θα ελέγξει και όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν. 

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε επίσης ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για κάποιες μέρες για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση και θέλουν να κάνουν.

Market Pass: Ανοίγει για νέες αιτήσεις – Τι αλλάζει για τους δικαιούχους

Οι επιλογές για όσους είχαν κάνει αίτηση ήταν η πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό ή με   ψηφιακή άυλη κάρτα σε smartphone με τεχνολογία NFC. Αρκετοί διακιούχοι όμως είχαν επιλέξει την κατάθεση στην τράπεζα για να καλύψουν άλλες καταναλωτικές ανάγκες,  παρά το «πέναλτι» ύψους 20% στο ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.

Για τον λόγο αυτό μπορούν όσοι το επιθυμούν να υποβάλλουν εκ νέου  αίτηση για το Market Pass 2 στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής, τράπεζα ή ψηφιακή κάρτα.

Market Pass 2:  Πότε ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Market Pass 2 θα ελεγχθούν στα εισοδηματικά κριτήρια καθώς και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας του οικονομικού έτους 2022.

Για τον ίδιο λόγο και επειδή η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023 (εισοδήματα 2022) , μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 31 Ιουλίου 2023,  η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης για το Market Pass 2 αναμένεται να ανοίξει τον Αύγουστο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top