Market Pass: Ανοίγει για νέες αιτήσεις – Τι αλλάζει για τους δικαιούχους

Τρίμηνη παράταση για το επίδομα αγορών

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επέκταση του Market Pass αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ώρες, πριν ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του μέτρου.

Το επίδομα αγορών θα επεκταθεί αρχικά για επιπλέον 3 μήνες, ενώ, εάν χρειαστεί, δηλαδή δεν υπάρξει αποκλιμάκωση τιμών, τότε θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους.

Ο οδικός χάρτης για τα νέα μέτρα: Market Pass, Youth Pass, αυξήσεις μισθών

Όπως ξεκαθάρισε, ωστόσο, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης το Market Pass δεν μπορεί να επεκταθεί και το 2024.
Market Pass: Ανοίγει για νέες αιτήσεις

Όπως αποκάλυψε ο κ. Θεοχάρης, νέα αίτηση θα υποβάλλουν μόνοι οι νέοι δικαιούχοι, δηλαδή είτε όσοι δεν είχαν κάνει την προηγούμενη φορά, είτε όσοι είχαν χάσει τις προθεσμίες ή δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης- Φοροελαφρύνσεις και αύξηση συντάξεων

Αντίθετα, όσοι είχαν κάνει ήδη αίτηση και έχουν λάβει το επίδομα αγορών, δε χρειάζεται να κάνουν εκ νέου.

Το επίδομα αγορών θα επεκταθεί αρχικά για επιπλέον 3 μήνες, ενώ, εάν χρειαστεί, δηλαδή δεν υπάρξει αποκλιμάκωση τιμών, τότε θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους

Το επίδομα αγορών θα επεκταθεί αρχικά για επιπλέον 3 μήνες, ενώ, εάν χρειαστεί, δηλαδή δεν υπάρξει αποκλιμάκωση τιμών, τότε θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους

Για το νέο Market Pass θα ληφθούν υπόψιν οι φορολογικές δηλώσεις του 2023 (δηλαδή τα εισοδήματα του 2022).

Αυξήσεις, επιδόματα, μειώσεις φόρων: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Αυτό σημαίνει ότι ο αυτόματος έλεγχος πιθανόν να αποκλείσει αυτή τη φορά δικαιούχους που το είχαν λάβει στην πρώτη φάση του με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις.

«Να λάβουμε υπόψιν μας τις νέες αιτήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είχαν εισοδήματα και τώρα δεν έχουν, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν εισοδήματα και τώρα έχουν. Και είναι άδικο να πάρουν χρήματα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Καλάθι του νοικοκυριού» και market pass στη «μάχη» κατά της ακρίβειας

Δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, θα πρέπει να αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας του gov.gr και οι πληρωμές μέσα στον Αύγουστο.

Τα ποσά για το Market Pass θα παραμείνουν έως έχουν, δηλαδή ξεκινούν από 22 ευρώ για κάθε μήνα για τον μονομελές νοικοκυριό και φτάνουν έως τα 100 για τις οικογένειες με πολλά μέλη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top