Thalis Environmental Services: Έργο ορόσημο για το περιβάλλον στην Κρήτη

Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Αμαρίου η οποία υλοποιήθηκε από την Thalis Environmental Services S.A

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Αμαρίου, ιδιοκτησίας του ΕΣΔΑΚ (Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης), η οποία υλοποιήθηκε από την Thalis Environmental Services S.A., εταιρεία του Ομίλου Motor Oil. Η νέα μονάδα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη μετάβαση της Κρήτης στην κυκλική οικονομία. 

Η Motor Oil ενισχύει τη στήριξη στο δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που συμβάλλει σημαντικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, καθώς και στην επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Κρήτης. Ένα έργο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Thalis, με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων. Ταυτόχρονα, το έργο ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα της εταιρείας να αποτελέσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο βιώσιμης ανάπτυξης και πρωτοπόρο της κυκλικής οικονομίας, δείχνοντας τον δρόμο για την επόμενη μέρα της μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο που τροφοδοτεί την πρόοδο με σεβασμό στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η ΜΕΑ αναμένεται να επεξεργάζεται ετησίως εισερχόμενη ποσότητα 43.000 τόνων απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα υψηλά ποσοστά ανάκτησης ποιοτικών ανακυκλώσιμων υλικών με σύγχρονες μεθόδους (όπως η χρήση οπτικών διαχωριστών) και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Η επεξεργασία του οργανικού υλικού θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ξηρής αναερόβιας χώνευσης σε αντιδραστήρες συνεχούς ροής ενώ το παραγόμενο βιοαέριο θα αξιοποιηθεί ενεργειακά προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 999kW  που θα διοχετευτεί στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Με το έργο αυτό και σε συνδυασμό με την προώθηση της διαλογής στην πηγή, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ακολουθεί μια νέα πορεία συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση αστικών αποβλήτων, ενώ καλύπτει τις ανάγκες 85 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων. 

O Όμιλος Motor Oil τιμά γυναίκες πρωταγωνίστριες στον στίβο της ζωής

Σχετικά με το νέο έργο ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Thalis & Γενικός Διευθυντής Waste Management της Motor Oil, κ. Δημήτρης Κονταξής τόνισε: «Πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση, η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει το περιβάλλον του Ρεθύμνου. Με την ολοκλήρωση του έργου ένας νέος κύκλος στη διαχείριση των αποβλήτων αρχίζει με την παραγωγή προστιθέμενων αξιών. Τα επόμενα βήματα απαιτούν διευρυμένη συνεργασία σε περιφερειακό και εθνικό πλέον επίπεδο και στενότερη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την αναβάθμιση της ΜΕΑ σε Μονάδα Ανάκτησης Ανακύκλωσης, την ανάπτυξη συστημάτων χωριστής διαλογής στην πηγή αλλά και την εξασφάλιση της ενεργειακής ουδετερότητας των υποδομών. Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται και μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλική οικονομία, ο Όμιλος μας φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει.». 

Από τη μεριά της η Γενική Διευθύντρια της Thalis, κ. Θεοδοσία Μπαντουβά-Παπαζήση δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο ορόσημο για την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Με την ολοκλήρωση του έργου επιλύεται το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Π.Ε. Ρεθύμνου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρουμε σημαντικά στην οικονομία του τόπου μέσα από τη δημιουργία 44 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και υψηλής εξειδίκευσης. Στη Thalis οραματιζόμαστε ένα βιώσιμο μέλλον, που γίνεται απτό μέσα από σπουδαία έργα, με τη δύναμη και τη σιγουριά του Ομίλου Motor Oil».

 Oι Γιατροί του Κόσμου στους σεισμόπληκτους με την υποστήριξη της Motor Oil


Σχετικά με την Thalis Environmental Services S.A.

Η Τhalis Environmental Services S.A. είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, η οποία προσφέρει λύσεις για την  αποτελεσματική διαχείριση στερεών αποβλήτων νερού και ενέργειας στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά. Πρωτοπόρος της κυκλικής οικονομίας και δημιουργός εξειδικευμένων λύσεων, η Τhalis Environmental Services S.A. συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, θέτοντας στο επίκεντρο του επιχειρηματικού της σχεδιασμού τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς και τη δραστική εξοικονόμηση ενέργειας των εγκαταστάσεων ,στο πλαίσιο ενός γενικότερου οικολογικού μετασχηματισμού του κλάδου. Η Τhalis συμβάλει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη δημιουργία μιας πιο ανθεκτικής και βιώσιμης οικονομίας στην Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top