ΕΝΦΙΑ: «Κούρεμα» 10% για κάθε ακίνητο που ασφαλίζεται για σεισμό ή πυρκαγιά

Πότε και πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο

Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ, Youth Pass 150€ και αύξηση στο επίδομα τέκνων εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν από το 2024 όσοι ιδιοκτήτες ακίνητων με ασφάλεια κατοικίας για φυσικές καταστροφές, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μέτρο θα υλοποιηθεί εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές και το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Τρία νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί η έκπτωση το 2024 είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να είναι σε ισχύ όλο το 2023. Όσοι θα ασφαλίσουν τα σπίτια τους το 2024 θα κερδίσουν έκπτωση στο φόρο ακινήτων την επόμενη χρονιά, το 2025.

Μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν από το 2024 όσοι ιδιοκτήτες ακίνητων με ασφάλεια κατοικίας για φυσικές καταστροφές, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν από το 2024 όσοι ιδιοκτήτες ακίνητων με ασφάλεια κατοικίας για φυσικές καταστροφές, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ευνοημένοι» βγαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με στεγαστικά δάνεια καθώς η ασφάλιση των κατοικιών είναι υποχρεωτική για τους δανειολήπτες.

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

Όπως εκτιμάται, η έκπτωση του φόρου ακινήτων για την προαιρετική ασφάλιση κτιρίων από φυσικές καταστροφές θα μειώσει το βάρος στο προϋπολογισμό από τις συνεχώς αυξανόμενες λόγω κλιματικής δαπάνες για την κάλυψη ζημιών κατοικιών από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα «Αλλάζω- Ανακυκλώνω Θερμοσίφωνα»

Στη χώρα μας μόνο το 17% των κατοικιών είναι ασφαλισμένες καθώς από 6.371.901 κατοικίες ασφαλισμένες είναι μόνον 1.074.053

Παράδειγμα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ λόγω ασφάλισης του σπιτιού για φυσικές καταστροφές

- Φορολογούμενος, ο οποίος πληρώνει σήμερα ΕΝΦΙΑ 1.000 ευρώ, αν τις ασφαλίσει θα περιορίσει τη φορολογική του επιβάρυνση κατά 100 ευρώ, στα 900 ευρώ. 

Σούπερ μάρκετ: Ποιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας αποφεύγουν οι Έλληνες

- Φορολογούμενος, ο οποίος πληρώνει σήμερα ΕΝΦΙΑ 650 ευρώ, αν τις ασφαλίσει θα περιορίσει τη φορολογική του επιβάρυνση κατά 65 ευρώ, στα 585 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top