Ανοίγει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα «Αλλάζω- Ανακυκλώνω Θερμοσίφωνα»

Ποια η διαδικασία για την επιδότηση

Ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Αλλάζω- Ανακυκλώνω Θερμοσίφωνα». Υπολογίζεται ότι 120.000 νοικοκυριά θα μοιραστούν επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 50% ως 60% ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού και η επιταγή, το voucher, ξεκινά από τα 633 ευρώ για τους μικρότερους ηλιακούς και φτάνει ως τα 1.122 ευρώ ευρώ για τους μεγαλύτερους. 

Για παράδειγμα, μια 3μελής οικογένεια με εισόδημα 25.000 ευρώ, για έναν ηλιακό 190 λίτρων, μπορεί να επιδοτηθεί με 1.029 ευρώ. 

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή. Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν με τους κωδικούς TAXIS, θα δηλώνουν τον 11ψήφιο αριθμό παροχής ρεύματος, θα βεβαιώνουν ότι ο Κανονισμός της πολυκατοικίας επιτρέπει την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα και θα συμπληρώνουν έναν μοναδικό αριθμό κινητού, όπου θα τους αποσταλεί ο κωδικός του voucher αν κριθούν δικαιούχοι. 

Μετά τις διασταυρώσεις από το σύστημα, η επιλογή θα γίνει κατά προτεραιότητα με μοριοδότηση, όπου έχουν προτεραιότητα τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top