Πασχαλινό τραπέζι: «Καίνε» οι τιμές – Το κόστος για αρνί και κατσίκι

Κατά 13% ακριβότερο το φετινό Πάσχα      

«Ζεστάθηκε» η πασχαλινή αγορά, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το τραπέζι του Πάσχα, χωρίς να κρύψουν, όμως, τον προβληματισμό τους για τις «αλμυρές’ τιμές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το φετινό πασχαλινό μενού θα είναι 13% ακριβότερο από πέρσι.

Στην κεντρική αγορά της Αθήνας η τιμή για το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα έφθανε σήμερα στα 11 ευρώ το κιλό.  Υπήρχαν όμως και ακριβότερες τιμές, όπως στα αρνιά γάλακτος, μέχρι 8 κιλά, στα 12,99 ευρώ το κιλό, ενώ αναμένεται από αύριο να υπάρχει πτώση στην τιμή των αρνιών. 

Τιμή αρνιού: στα 11 ευρώ το κιλό φέτος στην κεντρική αγορά

Τιμή αρνιού: στα 11 ευρώ το κιλό φέτος στην κεντρική αγορά   

«Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από σήμερα – Τι περιλαμβάνει

Η κίνηση σήμερα στην κεντρική αγορά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, αν και οι ποσότητες που αγόραζε ο κόσμος ήταν μικρές, συνήθως μισό αρνί και όχι ολόκληρο. 

Σε αναζήτηση καλλίτερων τιμών είναι και οι καταναλωτές που ψωνίζουν από τα συνοικιακά κρεοπωλεία, όπου το αρνί κυμαίνεται γύρω στα 13 ευρώ το κιλό.  

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κεντρική αγορά έβαλε πλάτη 

«Αν και δεν καταφέραμε να κάνουμε επισήμως το καλάθι στη Βαρβάκειο, παρά ταύτα, βρήκαν τελικά τον τρόπο, έβαλαν πλάτη, κρατήθηκαν οι τιμές και όπως βλέπετε και εδώ, διατίθεται κατσικάκι Νάξου προς 9,98 ευρώ το κιλό, καθώς και αρνάκι ελληνικό προς 9,90, ευρώ το κιλό» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.   

H παραλίγο... τούμπα on air του Άδωνι Γεωργιάδη σε εκπομπή

Πιο «αλμυρά» φέτος τα συνοδευτικά του οβελία  

Όσο για τα άλλα είδη του πασχαλινού τραπεζιού η φέτα καλής ποιότητας έχει 13 ευρώ φέτος, ενώ πέρυσι την έβρισκες και 11,5 ευρώ. 

Στα παραδοσιακά γλυκίσματα των ημερών, το τσουρέκι πωλείται ακριβότερα έως και ένα ευρώ, ενώ ένα μεγάλο σοκολατένιο αβγό που είχε 20 ευρώ, φέτος θα το πάρετε 22 ευρώ.  

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΚΑ μια οικογένεια 6 - 8 ατόμων θα δαπανήσει φέτος περίπου 335 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι, από 297 ευρώ πέρυσι, δηλαδή μια αύξηση 38 ευρώ ή  αλλιώς 12,6%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top