Συντάξεις Απριλίου: Αλλαγή ημερομηνίας – Νωρίτερα η καταβολή τους 

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 200 έως 300 ευρώ

ευρώ

Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Απριλίου στους συνταξιούχους, οι οποίοι  τελικά θα πληρωθούν νωρίτερα.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Απριλίου αναμένεται να πληρωθούν από τον e-ΕΦΚΑ μετά την 25η Μαρτίου 2023.

Έκτακτη ενίσχυση στις συντάξεις: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις 

Οι συντάξεις του e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν τμηματικά, με στόχο τη μείωση συνωστισμού αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, και την έγκαιρη διανομή των συντάξεων του τ. ΟΓΑ μέσω ΕΛΤΑ. 

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Απριλίου ανάλογα με τους φορείς    

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες για την καταβολή των συντάξεων είναι πλέον  οι εξής:

-Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 -Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

-Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Συντάξεις Μαρτίου με τρία «μπόνους» - Πότε πληρώνονται

 

Έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους: Ποοι θα λάβουν από 200 έως 300 ευρώ

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα έως 300 ευρω θα δοθεί στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς ή μικρότερη του 7%.

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σταϊκούρας δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα για την εφάπαξ ενίσχυση: 
«Ανακοινώνουμε έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις. Έχει καταβληθεί ήδη το έκτακτο επίδομα, μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις μέσω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς, καταβλήθηκαν αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού για 230.000 συνταξιούχους αλλά και οι πρώτες μετά από 12 χρόνια αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Με εξαίρεση την ενίσχυση των Χριστουγέννων, όλες οι άλλες αυξήσεις είναι μόνιμου χαρακτήρα. Και αυτό το τονίζουμε σε όσους μιλούν για ευκαιριακά επιδόματα. Οφείλουμε να σταθμίσουμε τις ειδικές συνθήκες του εισαγόμενου πληθωρισμού, τόσο για τους συνταξιούχους με την προσωπική διαφορά και τους χαμηλοσυνταξιούχους που πλήττονται δυσανάλογα.

Ανακοινώνουμε τη σημερινή πρωτοβουλία λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες και τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο. Θεσπίζουμε μια εφάπαξ ενίσχυση σε όσους δεν είδαν καθόλου αύξηση ή είχαν μικρότερο όφελος από αυτή. Οι συνταξιούχοι που ενισχύονται ανέρχονται σε 1.112.000 το ποσό είναι κλιμακούμενο από 200 έως 300 ευρώ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top