Market Pass: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα - Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Ποιες αγορές αφορά - Τα ποσά σύμφωνα με τη σύνθεση του κάθε νοικοκυριού

Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα για το Market Pass / Βίντεο Star

Νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, έρχεται το Market Pass! Ειδικότερα, η πλατφόρμα θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Food Pass: Ο αναλυτικός οδηγός για το πώς και πού θα το χρησιμοποιήσετε 

Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το συνεχές κύμα ανατιμήσεων και η ακρίβεια στην αγορά.

Μάλιστα, αλλάζει και το καλάθι του νοικοκυριού από τον επόμενο μήνα, με περισσότερα επώνυμα και πιο φθηνά είδη.

Market Pass και στη λαϊκή – Πώς θα καταβληθεί;

Το Market Pass ή αλλιώς κάρτα αγορών προβλέπει ότι το κράτος θα καλύπτει το 10% του κόστους που καταβάλλει μηνιαίως ένα νοικοκυριό για τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ανακοινώσει ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου και πως εντός του μηνός (Φεβρουαρίου) θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

«Έχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε διάφορα προϊόντα, της τάξεως του 5- 10% όπως σε γαλακτοκομικά, κρέατα, απορρυπαντικά και είναι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πληθωρισμού του τελευταίου τρίμηνου του έτους. Το τελευταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανατιμήσεις και όλη η πληθωριστική πίεση μου μαζεύτηκε σε διάφορα προϊόντα Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποτυπώνεται στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες τον Ιανουάριο», είχε δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Market Pass: Ποιες αγορές αφορά 

Η ενίσχυση θα είναι μία για κάθε νοικοκυριό (ένοικο ή ιδιοκτήτη συν φιλοξενούμενο) και όχι ξεχωριστή για κάθε φυσικό πρόσωπο. Το Market Pass θα μπορεί να χρησιμοποιείται για αγορές σε:

  • σούπερ μάρκετ
  • παντοπωλεία
  • κρεοπωλεία
  • ζαχαροπλαστεία
  • γαλακτοπωλεία
  • φούρνους
  • ιχθοπωλεία
  • λαϊκές αγορές (μόνο όταν υπάρχει POS)

Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό (132 ευρώ στο εξάμηνο) και φτάνει τα 100 ευρώ για οικογένειες με 9 η περισσότερα μέλη (600 ευρώ στο εξάμηνο ευρώ).

Market Pass: Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και φτάνει τα 100 ευρώ

Market Pass: Η μηνιαία επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και φτάνει τα 100 ευρώ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top