ΔΥΠΑ: Νωρίτερα από ποτέ το δώρο Χριστουγέννων σε άνεργους – Πότε πληρώνεται

Πιο νωρίς και η προπληρωμή των επιδομάτων

To δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καταβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου / Βίντεο: Open

Πιο νωρίς από ποτέ, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, θα γίνει η προπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Την ίδια μέρα, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται - Τι ποσό θα πάρετε

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Άδειες εργαζομένων: Ποιες δικαιούστε και πότε – Αναλυτικός οδηγός

Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ.

Επιταγή ακρίβειας: Πληρώνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι θα την πάρουν

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το: gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

ΔΥΠΑ: Το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Σημειώνεται πως το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καταβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

ΔΥΠΑ: Χειμερινές διακοπές με επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top