Οι αυξημένες τουριστικές ροές συνέβαλαν στη στήριξη του εμπορίου

Η τουριστική σεζόν φέτος θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019

Η άμεση σύνδεση τουρισμού και εμπορίου εφερε τα χαμόγελα στον εμπορικο κόσμο. Η επέκταση της τουριστικής σεζόν βοήθησε πολλούς ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων κυριώς σε τουριστικούς προορισμούς να πάρουν οικονομική ανάσα. 

Τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ φέτος για την Ελλάδα - Ποια νησιά «βούλιαξαν»

Η παρατεταμένη και αυξημένη τουριστική κίνηση φέρνει έσοδα στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκαν τα έσοδα για το εμπόριο καθώς οι ταξιδιώτες κάνουν αγορές. 

Η τουριστική σεζόν φέτος στην Ελλάδα είναι ανάλογη με εκείνη του 2019 ενώ υπάρχουν προβλέψεις οτι μπορεί να την ξεπεράσει. Μια εκτίμηση που προκύπτει απο τόσο από τα στοιχεία των εισπράξεων για το πρώτο επτάμηνο του 2022 αλλά και από την πορεία των τουριστικών μεγεθών τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και τις κρατήσεις για τον Οκτώβριο. Όλα αυτά έχουν κάνει πολλούς εμπορούς κυριώς σε τουριστικές περιοχές να τρίβουν τα χέρια τους. 

Τουρισμός: Αύξηση 154,2 % στα έσοδα το διάστημα Ιανουάριος -  Ιούλιος 2022!

Κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Τουρισμού με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ επεσήμαναν το πόσο σημαντικό είναι ο τουρισμός και το εμπόριο να συμβαδίζουν. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top