Αισχροκέρδεια: «Κρυφές» αυξήσεις «ροκανίζουν» το καλάθι της νοικοκυράς

Τα ράφια έχουν πάρει «φωτιά»

Αντιμέτωποι με φανερές αλλά και «κρυφές» ανατιμήσεις βρίσκονται οι καταναλωτές. Τα ράφια έχουν πάρει «φωτιά» με διψήφιες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, ενώ συν τοις άλλοις δεκάδες προϊόντα πωλούνται στην ίδια περίπου τιμή, αλλά σε μικρότερη συσκευασία!

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη με τους ιδιοκτήτες super market.

Οι εταιρείες σε μια σειρά από προϊόντα έχουν μειώσει την ποσότητα και έχουν κρατήσει ίδιες η έχουν αυξήσει τις τιμές. Είναι ενδεικτικό πως εάν βούτυρο πωλούνταν 250 γρ. 1.10 μέχρι πρότινος και τώρα τα 200 γραμμάρια πωλούνται 1.60 λεπτά.  
Άδωνις Γεωργιάδης: «Εντατικοί οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια»

«Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν εντατικά πάνω στο περιθώριο του κέρδος στα σημαντικά όπως λέει ο νομός προϊόντα για τη διαβίωση του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στο Star και στον Γιώργο Σαραντάκο.

«Γάλα, ψωμί, λάδι, απορρυπαντικά κτλ στα οποία έχει υπάρξει δέσμευση θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις ή αν υπάρξουν να είναι πολύ χαμηλές. Σίγουρα χαμηλά μονοφήψιες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Το ίδιο κόλπο με τις συσκευασίες τροφίμων και στη Γαλλία

Οι κρυφές ανατιμήσεις στη Γαλλία, με τη μείωση των προϊόντων μέσα στις συσκευασίες, έχουν ξεκινήσει προ πολλού. Για παράδειγμα το λευκό τυρί τύπου φέτα  των 250 γραμμαρίων μειώθηκε στα 200 γραμμάρια και από 2 ευρώ και 13 λεπτά που πωλούνταν πριν από μερικούς μήνες, τώρα πωλείται 2 ευρώ και 30 λεπτά.

Ακόμα και στη Γαλλία, με τους μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις, οι άνθρωποι  αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες λόγω των ανατιμήσεων. Ορισμένοι επιλέγουν να αντικαθιστούν το κρέας με αλλά τρόφιμα όπως αυγά, ψάρι, φακές, αρακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top