Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων εξήγγειλε ο Χατζηδάκης

Στις σκέψεις και έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Tρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι συντάξεις ξεπαγώνουν μετά από 12 χρόνια από την 1/1/2023», είπε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον Σκάι.

Το ποσοστό της αύξησης καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο.

Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

«Το συμπέρασμα είναι κατόπιν αυτού ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές», σημείωσε και πρόσθεσε πως η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις σημαντικές στις τσέπες, ενώ για ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Νέες αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Το δεύτερο σκέλος, αφορά την αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Αυτές είναι οι 8 σημαντικές αλλαγές που «φέρνει» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, από την οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο κ. Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους.

«Σας λέω ότι πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία;», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top