Myphoto: Τέλος από σήμερα οι φωτογραφίες για τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Τι αλλαγές φέρνει η νέα εφαρμογή

Φωτογραφική μηχανή

Τέλος στην ταλαιπωρία με την προσκόμιση φωτογραφίας για τη διεκπεραίωση κρατικών εγγράφων βάζει η εφαρμογή myPhoto, που τίθεται σε λειτουργία από σήμερα.

Η εφαρμογή, η οποία θα διατίθεται μέσω του gov.gr, θα δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να μεταφορτώνουν στο cloud τις φωτογραφίες των πολιτών με τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» τα ψηφιακά αρχεία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν όποτε τα χρειάζονται ή ακόμα και να εξουσιοδοτήσουν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να τα χρησιμοποιήσουν.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

Εξάλλου, θα υπάρχει και οπτική απεικόνιση της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud).

Η είσοδος στην ψηφιακή υπηρεσία θα πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε εάν είστε ο τυχερός των 50.000 ευρώ

Τα πρώτα έγγραφα που θα «εξυπηρετηθούν» από το MyPhoto.gov.gr θα είναι αυτά που αφορούν το υπουργειο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ σταδιακά θα γίνεται και η διασύνδεση με ολο και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες. 

ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας

Στην παρούσα φάση οι εφαρμογές που μπορούν να διασυνδεθούν αυτόματα και να ανακτήσουν, μέσω διαλειτουργικότητας με το myPhoto, την ψηφιακή φωτογραφία και την ιδιόχειρη υπογραφή των πολιτών αφορούν στις άδειες οδήγησης (ανανέωση, αντίγραφο λόγω κλοπής/απώλειας/φθοράς, αντικατάσταση με νέου τύπου), ενώ θα ακολουθήσει η διασύνδεση του myPhoto και με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημόσιου, για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.

Νέες αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν και να «κατεβάσουν» τα ψηφιακά αρχεία που είναι συσχετισμένα με τα βασικά στοιχεία ταυτοποίησής τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top