Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν το 100% του ποσού

Στις 31 Αυγούστου 2022 εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες καθώς το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έχουν δώσει διορία έως τις 31 Αυγούστου 2022 για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Εφόσον λήξει η προθεσμία και δεν υποβληθούν τα δικαιολογητικά τότε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν και μάλιστα εφάπαξ και με τόκο.

Φοροδιαφυγή: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ τα κρυφά εισοδήματα - Ποιους αφορά

Αυτό διότι η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τι πρέπει να γνωρίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybusinessSupport ενώ επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν τα ποσά της ενίσχυσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε 1η & 2η δόση

•    Στις 31 Αυγούστου 2022 εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της δεύτερης δόσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Συνολικά, η οφειλή του κρατικού δανείου εξοφλείται σε 96 άτοκες δόσεις.

•    Σε περίπτωση που τα προς επιστροφή ποσά βεβαιώθηκαν μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη και η δεύτερη μηνιαία δόση θα πρέπει να καταβληθούν έως την 31η Αυγούστου 2022.

•    Μέχρι 31 Αυγούστου 2022 έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15% οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες για τους οποίους το εκκαθαριστικό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εκδόθηκε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου 2022.

•    Δεν ισχύει η επιπλέον έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τους φορολογούμενους που η οφειλή βεβαιώθηκε μετά τις 25 Ιουλίου 2022 και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία, δηλαδή μετά τις 25 Ιουλίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top