Ρεύμα με το δελτίο: Γιατί η κυβέρνηση ελπίζει ότι δε θα χρειαστεί

Πότε θα ανακοινώσουν τις νέες μειωμένες τιμές στο ρεύμα οι πάροχοι    

Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη εκπονούνται σενάρια τρόμου για την ενεργειακή επάρκεια, η Αθήνα απορρίπτει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών για μείωση κατανάλωσης του φυσικού αερίου και διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών. 

Πρόβλεψη για διακοπές ρεύματος στο ελληνικό σχέδιο επάρκειας ενέργειας

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη χώρα μας δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ως προς το ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που θα πυροδοτούσε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. 

Γιατί η Αθήνα λέει «όχι» στη μείωση του φυσικού αερίου - Οι εναλλακτικές

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, «σε αντίθεση με άλλες χώρες, έχουμε εναλλακτικές, δηλαδή  εμείς παίρνουμε φορτία LNG, ενώ εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να λειτουργήσουν και με πετρέλαιο, εκτός του αερίου». 

Η πρόταση της Κομισιόν για την εξοικονόμηση ενέργειας

Τέλος, υπάρχει η απόφαση για μεγαλύτερη εμπλοκή του λιγνίτη στην παραγωγή. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα ρισκάρουμε, γι' αυτό και η Αθήνα λέει "όχι" στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης αερίου κατά 15%, διότι, εμείς χρησιμοποιούμε το αέριο για την παραγωγή ρεύματος» υπενθύμισε ο Γ. Ευγενίδης.  

Φυσικό αέριο: Όχι σε Κομισιόν για μείωση 15% από Ελλάδα, Ισπανία,Πορτογαλία 

Οι πάροχοι ανακοινώνουν μειωμένες τιμές για το ρεύμα τον Αύγουστο 

Εκτός από την επάρκεια, όμως, είναι και οι τιμές. Από τη Δευτέρα οι πάροχοι ρεύματος αναμένεται να ανακοινώσουν τις νέες τιμές κιλοβατώρας για τον ερχόμενο μήνα, οι οποίες αναμένεται να ενσωματώνουν τις διεθνείς μειώσεις στις τιμές, αλλά και την ουσιαστική αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top