Επιστρέφει σε προ-πανδημίας επίπεδα ο τουρισμός: Έκρηξη αφίξεων κατά 672,5%

Κικίλιας: Πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Στο 2019, πριν ξεκινήσει η πανδημία, επιστρέφει ο τουρισμός, η «βαριά» βιομηχανία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), τον Μάιο του 2022 οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 672,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 536,4% σε σχέση με το 2021, αντιπροσωπεύοντας το 92,4% και το 90,3% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Τουρισμός για όλους: Τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις και τα 150 ευρώ

Εξάλλου, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Mega, τον Μάιο του 2019 παρατηρείται σημαντική αύξηση στα έσοδα του Μαΐου σε καταλύματα και υπηρεσίες εστίασης σε σχέση με τον Μάιο του 2019, όπως επιβεβαιώνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Κικίλιας: ρεκόρ αφίξεων τουριστών στο Νότιο Αιγαίο 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τζίρος των καταλυμάτων τον Μάιο σημείωσε άλμα, ξεπερνώντας το μισό δισ. ευρώ, 26 εκατ. περισσότερα από τον Μάιο του 2019, ενώ ο τζίρος των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αγοραστικό αμόκ: Τι αγοράζουν μετά μανίας οι Έλληνες λόγω πολέμου

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν στην πράξη ότι τα χρήματα από τον τουρισμό περνούν απευθείας στην πραγματική οικονομία. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να στηριχθεί η μέση ελληνική επιχείρηση, οι εργαζόμενοι στον κλάδο και όλα εκείνα τα επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το τουριστικό μας προϊόν, από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, το εμπόριο, τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας, μέχρι τον κλάδο των κατασκευών. Και χαίρομαι πάρα πολύ που σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία - με πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό - το υπερπλεόνασμα από το τουριστικό μας προϊόν μάς δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε εμπράκτως τους συμπολίτες μας» ανέφερε.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε και τη δυναμική πορεία που καταδεικνύουν τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό. Όπως είπε, τον Ιούλιο οι εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις ξεπερνούν τις 950.000 ανά εβδομάδα, ενώ μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένονται σχεδόν 1 εκατ. τουρίστες στα αεροδρόμια της χώρας μας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top