Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Πώς θα πληρωθεί η δόση του Ιουλίου για τον φόρο εισοδήματος

Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2022 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και αρχικά το οικονομικό επιτελείο ήταν αντίθετο με το ενδεχόμενο νέας παράτασης, καθώς φέτος η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε πιο νωρίς από ποτέ (τέλη Μαρτίου), τελικά οδηγήθηκε εκ των πραγμάτων στην απόφαση αφού εκκρεμεί η υποβολή περίπου 1,5 εκατομμυρίου δηλώσεων.

Πιέσεις για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

«Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Δουλεύουμε τις μισές μέρες του χρόνου για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Όσον αφορά την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, όσοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση εντός του Αυγούστου, θα πληρώσουν στις 31 Αυγούστου μαζί τις δύο δόσεις: την πρώτη, για τον Ιούλιο, και τη δεύτερη, για τον Αύγουστο.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλλει τη δήλωση ή την υποβάλλουν έως τις 28 Ιουλίου, θα πληρώσουν τον φόρο σε 8 δόσεις, αρχής γενομένης από 29 Ιουλίου που είναι η πρώτη.

Κυβέρνηση: Προς νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση καυσίμων - ρεύματος

«Η κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν στο τέλος του μήνα… mega δόση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top