Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν στο τέλος του μήνα… mega δόση

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι τυχεροί δικαιούχοι

Mega δόση για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα πάρουν εκατοντάδες δικαιούχοι στο τέλος του μήνα (29 Ιουλίου).

Πρόκειται για όσους υπέβαλαν οριστική αίτηση την περίοδο έως τις 8 Ιουλίου.

Οι εν λόγω δικαιούχοι θα πάρουν τη δόση που αντιστοιχεί στην πληρωμή του Ιουλίου, αλλά και αναδρομικά της δύο προηγούμενες δόσεις, την πρώτη και τη δεύτερη, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίδομα παιδιού 2022: Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση

Παράλληλα, όμως, θα πάρουν και την επιταγή ακρίβειας, η οποία δόθηκε τον Απρίλιο και αντιστοιχεί σε μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού, δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα.

Οικογένεια με παιδιά

Το ελάχιστο επίδομα των 28 ευρώ για ένα παιδί το λαμβάνουν ζευγάρια με οικογενειακό εισόδημα που κυμαίνεται από 17.501 ευρώ έως και 26.250 ευρώ / Pixabay

Τα έξτρα ποσά, που θα δοθούν στους δικαιούχους για την επιταγή ακρίβειας, ξεκινούν από 42 ευρώ και φτάνουν έως 105 ευρώ στις περιπτώσεις που έχουν 1 παιδί και διαμορφώνεται αναλόγως του εισοδήματός τους. Μπορεί να φτάσει έως τα 2.520 ευρώ για οικογένειες με 13 παιδιά και εισόδημα έως 28.500 ευρώ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων του επιδόματος τέκνων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Πιέσεις για νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στη φορολογική δήλωση του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Το ελάχιστο επίδομα των 28 ευρώ για ένα παιδί το λαμβάνουν ζευγάρια με οικογενειακό εισόδημα που κυμαίνεται από 17.501 ευρώ έως και 26.250 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top