Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Τι αλλάζει από τον Αύγουστο

Πώς θα γίνονται οι εισαγωγές των οχημάτων

Πατάει... γκάζι η ζήτηση στα μεταχειρισμένα Ι.Χ.

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων φέρνει ο Αύγουστος.

Πλέον, θα απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης για την εισαγωγή τους στη χώρα μας.

Ειδικότερα, οι εισαγωγικοί όμιλοι στην Ελλάδα θα πρέπει να βεβαιώνουν της εκ κατασκευής αντιρρυπαντική τεχνολογία του εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος, όπως επίσης τις εκπομπές CO2 αλλά και τον κυβισμό του κινητήρα.

Τι συμβαίνει με τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στη σχετική υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι τα νέα δεδομένα στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα ισχύσουν από τις αρχές Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση: 

Κατά τη διαδικασία χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας ανάριθμων ιδιωτικής χρήσης οχημάτων κατηγορίας Μ1, Ν1 που εισάγονται μεταχειρισμένα στην Ελλάδα από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή και από τρίτες χώρες εφόσον έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούρια σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν των λοιπών δικαιολογητικών, προσκομίζεται και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος.

Εξαιρούνται τα οχήματα για τα οποία νομίμως ουδέποτε έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από το εργοστάσιο παραγωγής, γεγονός που διαπιστώνεται με σχετική Βεβαίωση του Εθνικού Διανομέα της μάρκας στη χώρα μας και τα οχήματα το εργοστάσιο παραγωγής (μάρκα) των οποίων έχει αναστείλει τη λειτουργία του ή δεν εκπροσωπείται στη χώρα μας, γεγονός που διαπιστώνεται με σχετική βεβαίωση του ΣΕΑΑ. Στην πρώτη περίπτωση, ο Εθνικός Διανομέας θα πρέπει επίσης να βεβαιώσει την εκ κατασκευής αντιρρυπαντική τεχνολογία του οχήματος, τις εκπομπές CO2 (συνδυασμένος κύκλος) και τον κυβισμό, εφόσον διαθέτει αυτές τις πληροφορίες ή να δηλώσει ότι δεν είναι διαθέσιμες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top