Power Pass: Αναμένονται πληρωμές σε δεύτερη φάση για 600.000 δικαιούχους

Θα διατεθούν 40.000.000 ευρώ για στήριξη και τους λογαριασμούς του Ιουνίου

Θα ακολουθήσουν πληρωμές του Power Pass και σε δεύτερη φάση - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star  

Αναρτήθηκαν χτες τα ποσά των δικαιούχων του Power Pass ενώ σήμερα άρχισαν και οι πληρωμές για δύο εκατομμύρια πολίτες. Το σύνολο των δικαιούχων είναι περίπου δυόμιση εκατομμύρια ενώ για περίπου 600.000 δικαιούχους γίνονται ακόμα διασταυρώσεις στοιχείων.

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές- Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς Ιουνίου

Σύμφωνα με την Μαρία Παππά στο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, το μέτρο θα επεκταθεί και για τους λογαριασμούς που θα αφορούν τον μήν Ιούνιο, καθώς πολλοί δικαιούχοι είχαν αυξημένους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι δε χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση, καθώς το σύστημα θα υπολογίσει ξανά την επιδότηση και όσοι δικαιούνται παραπάνω θα το λάβουν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αποκαθιστούμε την αδικία, είμαστε σε πόλεμο»

Για την επέκταση του προγράμματος και τον Ιούνιο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.

«Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα  από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ.»

Μητσοτάκης για Power Pass: «Είμαστε σε πόλεμο. Αποκαθιστούμε μία αδικία»

«Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΗ: Προσοχή στις απάτες

Η ΔΕΗ προειδοποίησε τους δικαιούχους του Power Pass, για απόπειρες υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), με αφορμή περιστατικά που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Power Pass: Προειδοποίηση από τη ΔΕΗ για απάτη με το IBAN και το e-banking

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του power pass και πως δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Καλεί επίσης τους πελάτες της να ακολουθήσουν πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες που προβλέπονται στη σελίδα https://vouchers.gov.gr/powerpass

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top