Πληθωρισμός – ρεκόρ αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή!     

«Φωτιά» οι τιμές σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ   

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών θα είναι ο πληθωρισμός που θα ανακοινωθεί αύριο. Οι καταναλωτές δεν περιμένουν, ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία, καθώς ήδη νιώθουν στην τσέπη τους τις αυξημένες τιμές σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ. 

Ο πληθωρισμός του Ιουνίου άγγιξε, εξάλλου, το απίστευτο 13%!

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι χονδρικές τιμές στα συσκευασμένα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 8,3%, κι αυτό σημαίνει ότι λίαν συντόμως θα δούμε διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.   

Ενδεικτικά, στα συνοικιακά καταστήματα οι τομάτες Φιλιατρών πωλούνται προς 2,60 ευρώ  το κιλό, τα κρεμμύδια Βοιωτίας 1,30 ευρώ, ενώ οι πατάτες Νάξου πλησιάζουν τα 2 ευρώ το κιλό. 

Οριακή η μείωση στα καύσιμα - θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις

Οι τιμές των καυσίμων μειώθηκαν οριακά αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, οι επιδοτήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. 

«Ας γίνει επιτέλους το γενναίο βήμα με τη μείωση της φορολογίας, να νιώσει ο καταναλωτής την αισθητή μείωση των τιμών στη τσέπη του», ζητά ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων       

Η ακρίβεια αυξάνει τη φτώχεια σε όλη την υφήλιο - Συναγερμός στην Ευρώπη 
 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, μέσα στο τελευταίο 3μηνο, περίπου 71 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη πέρασαν στο φάσμα της φτώχειας, λόγω των εκρηκτικών αυξήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια. Οι αυξήσεις επιτοκίων για να «φρενάρει» ο πληθωρισμός, απειλούν, μάλιστα, με διεύρυνση της φτώχειας. Την ίδια ώρα, η εκτόξευση του αερίου πάνω από τα 184 ευρώ, ρίχνει βαριά σκιά στην Ευρώπη. Στη Γαλλία και τη Γερμανία είχαμε τις πρώτες κρατικοποιήσεις εταιριών ενέργειας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top