Επίδοτηση καυσίμων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το Fuel Pass - Τρίμηνη ενίσχυση

Τις νέες παρεμβάσεις για τα καύσιμα και το fuel pass, τις οποίες προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας πως αυτές θα έχουν ορίζοντα τριμήνου και θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. 

Ο κ. Σταϊκούρας δε μίλησε για το ύψος των παρεμβάσεων, αλλά αποκάλυψε στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθούν. Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα των καυσίμων. 

Fuel Pass 2: «Κλείδωσε» ενισχυμένη επιδότηση για τη βενζίνη

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για το αν πρόκειται για μία γενναία παρέμβαση, είπε πως μπορεί να είναι «γενναία» για το υπουργείο, αλλά μπορεί να είναι και «ψίχουλα» για τον πολίτη. Πάντως, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θεωρούνται μεγάλες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ερευνά το αν μπορεί να αυξήσει τους δικαιούχους του Fuel Pass, με την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου στις 45.000 ευρώ. Αν δε συμβεί αυτό, θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης στα 60 ευρώ, από 40 που ήταν στην προηγούμενη παρέμβαση. 

Περισσότερα από τα μισά έσοδα του Μαΐου από τον ΕΝΦΙΑ

Τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ τον Μάιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, θα είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Περισσότερα από τα μισά έσοδα προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ, αφού αρκετοί διάλεξαν να πληρώσουν εφάπαξ μετά τη σημαντική μείωση. 

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα μέτρα και οι παρεμβάσεις εκτός προϋπολογισμού θα παρθούν από την υπέρβαση των φόρων. Συγκεκριμένα: 

•    Παρεμβάσεις στο ρεύμα – 1,1 δισ. ευρώ
•    Παρεμβάσεις στα καύσιμα έως σήμερα 200 εκατ. ευρώ (100 εκατ. το fuel pass/ 100 εκατ. στο diesel)
•    Παρέμβαση στο ΦΠΑ 250 εκατ. ευρώ
•    Παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ 370 εκατ. ευρώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top