Το «Σχέδιο Θερμοστάτης» για τα κλιματιστικά μπαίνει στη ζωή μας  

Η θερμοκρασία – όριο και με ποιες απλές κινήσεις περιορίζουμε την κατανάλωσ

Το «σχέδιο θερμοστάτης» μπαίνει στη ζωή μας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Η αρχή θα γίνει από το Δημόσιο, με μπόνους για τους οργανισμούς που θα πετύχουν να μειώσουν την κατανάλωση και «πέναλτι» για όσους δεν τα καταφέρουν Η σύσταση για τα κλιματιστικά είναι όχι κάτω από 26 βαθμούς.

Σχέδιο «θερμοστάτης»: Bonus σε όσους εξοικονομούν ενέργεια στο Δημόσιο

Με τα κοντρόλ των aircondition στο χέρι, σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις ρυθμίζουν τη θερμοκρασία, ώστε και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να μη «λιώνουν» από  τη ζέστη, αλλά και να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος

Στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης 10% σε ένα χρόνο και ως το 2030 στο 30% η επιχείρηση «θερμοστάτης»  ξεκινάει από το Δημόσιο. 

 «Η δημόσια διοίκηση οφείλει να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα» τόνισε κατά τις σχετικές ανακοινώσεις ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας,  για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική διαχείριση που θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους το οποίο επωμίζονται τελικά οι Έλληνες φορολογούμενοι.   

«Επιχείρηση Θερμοστάτης»: τα μπόνους και τα πέναλτι

Τα 212.000 ρολόγια του δημοσίου τομέα θα ελέγχονται. Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα καταχωρούνται οι καταναλώσεις τους. Αυτοί που θα κάνουν οικονομία, θα επιβραβεύονται με αυξημένα κονδύλια από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ οι «σπάταλοι» οργανισμοί  θα έχουν «πέναλτι», να βρουν δηλαδή να κόψουν από αλλού χρήματα για να πληρώσουν λογαριασμούς. 

«Πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα ανταμοιβών και υπό μία έννοια δημοσιονομικών ποινών για την επίτευξη γενικότερων στόχων δημοσιονομικής πολιτικής» δήλωσε κατά την ανακοίνωση των μέτρων ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.   

«Η δαπάνη του δημοσίου για ηλεκτρική ενέργεια έφτασε το 2021 χωρίς φόρους και τέλη τα 800 εκατομμύρια ευρώ»  επισήμανε από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.   

«Επιχείρηση Θερμοστάτης»:  Απλές και εύκολες κινήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης

Ποιες είναι οι απλές κινήσεις με τις οποίες μπορεί ένας πολίτης να κάνει οικονομία;
•    Κλείνοντας παντζούρια, στόρια ή κουρτίνες 
•    Βάζοντας τον θερμοστάτη του κλιματιστικού στους 27 βαθμούς Κελσίου 
•    Βάζοντας τη χαμηλή ταχύτητα και κλείνοντας τις πόρτες μεταξύ των δωματίων   

Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο 

Επιπλέον δρομολογούνται παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων  και περιορισμός κατανάλωσης στους οδικούς φωτισμούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top