Στα ύψη το κόστος μετακίνησης των εργαζόμενων στους χώρους εργασίας

Πολλοί καταφεύγουν στο carpooling για να μοιράσουν τα έξοδα

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει η τιμή της βενζίνης, αγγίζοντας τα 2,70 ευρώ στις Κυκλάδες, την ώρα που η Ευρώπη αγωνιά για το ράλι του πετρελαίου.

Πολλοί οδηγοί γεμίζουν, πλέον, το ντεπόζιτο μόνο για τις ελάχιστες μετακινήσεις.

Η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες φορολογίες αμόλυβδης στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, παραδείγματος χάριν, εκτάκτως μείωσαν τον ΦΠΑ στα καύσιμα στο 5%, ως τις 8 Ιουλίου.

«Τεφτέρι» στα βενζινάδικα για την αγορά καυσίμων!

Όπως λέει ο Μιχάλης Τυράκης, κάτοικος Μιλάνου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αμόλυβδη να «πέσει» στα περίπου 2 ευρώ, το οποίο, βέβαια, όπως τονίζει «και πάλι είναι υψηλό για τον μέσο Ιταλό».

Εκτινάχθηκε το κόστος για τις μετακινήσεις προς τους χώρους εργασίας

Με τη μέση τιμή της βενζίνης να είναι στα 2,30 ευρώ, το κόστος μετακίνησης των εργαζόμενων προς τους χώρους εργασίας έχει εκτιναχθεί, πιέζοντας έντονα (μαζί με τις αυξήσεις σε δεκάδες βασικά είδη πρώτης ανάγκης) έντονα το πορτοφόλι των νοικοκυριών.

Ακρίβεια: Τιμή... γκουρμέ πιάτου το σουβλάκι - κοντεύει τα 4 ευρώ!

Για παράδειγμα, εργαζόμενος, που κατοικεί στον Βύρωνα, για να πάει στη δουλειά του στην Κάτω Κηφισιά, διανύει κάθε ημέρα 15 χιλιομετρα να πάει και 15 για να γυρίσει, δηλαδή 30 χιλιόμετρα.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Εξόφληση από τον Ιούλιο σε 96 δόσεις

Στις αρχές του χρόνου πλήρωνε για βενζίνη το μήνα 117 ευρώ, τώρα πληρώνει 150 ευρώ.

Δεν είναι λίγοι όσοι κατέφυγαν στη λύση του carpooling, δηλαδή να μετακινούνται με ένα όχημα προκειμένου να μοιράζονται και τα έξοδα μετακίνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top