Αυξήσεις τιμών παντού φέρνει το νέο «ράλι» της τιμής πετρελαίου 

«Καίνε» πλέον οι τιμές βασικών αγαθών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ  

Νέο κύκλο ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, προμηνύουν οι αυξήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, ενώ το «ράλι» της διεθνούς τιμής του πετρελαίου σκορπίζει ανησυχία σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους καταναλωτές, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής.  

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την επιδότηση των καυσίμων 

Το πετρέλαιο έσπασε το φράγμα των 120 δολαρίων – «Φωτιά» στην Ευρώπη

 Η διεθνής τιμή του πετρελαίου «ανάβει φωτιές» σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνώντας τα 120 δολάρια. Στην Ελλάδα, με την πολύ υψηλή φορολογία, οι αυξήσεις είναι ακόμα πιο επιβαρυντικές.

«Τεφτέρι» στα βενζινάδικα για την αγορά καυσίμων!

Με 2,66 ευρώ ανά λίτρο, η Μήλος έχει αυτήν τη στιγμή την ακριβότερη βενζίνη στην επικράτεια. 

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η τιμή της βενζίνης   

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους καταναλωτές

Δεν είναι μόνο τα καύσιμα που «καίνε». Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού, παραμένουν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Μητσοτάκης: Προκλητική η Τουρκία, αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο 

«Η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά, ώστε να συγκρατήσει στο μετρό του εφικτού τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να επιστραφεί το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης που έχουν καταβάλλει νοικοκυριά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του έτους και από τις αρχές Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με παρέμβαση στην χονδρική αγορά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.    

«Καίει» τα νοικοκυριά το Super Market 

Την ίδια ώρα έχουν  πάρει «φωτιά» οι τιμές  στα Super Market, όπου σημειώνεται αύξηση 7,7% στις τιμές παραγωγού. 

Η φέτα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι ακρίβυνε κοντά στο 8%, τα ζυμαρικά πωλούνται 24% ακριβότερα, ρύζι και όσπρια έχουν πάρει πάνω από 6-7%, ενώ ακόμα και το χαρτί υγείας είναι ακριβότερο κατά 30%!  

Star αύξηση τιμών ζυμαρικών

Η ποσοστιαία αύξηση στην τιμή των ζυμαρικών 

Η ακρίβεια «ροκανίζει» την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων 

Πριν καν μπούμε στην νέα κρίση, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων βρισκόταν στις χαμηλότερες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης. 

Πλέον, παρά τις μειώσεις φόρων σε εισόδημα και ακίνητα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει «ψαλιδιστεί» κατά 10%, ενώ οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση έχουν απώλεια 28%! 'Ηδη, παράγοντες της αγοράς «βλέπουν»  μείωση ακόμα και των πωλήσεων τροφίμων κατά 1,8% 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top