«Ναι» από ΣτΕ στη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε Γ. Προκοπίου

Έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για τη διαφορά Δήμου Χαϊδαρίου – ΕΤΑΔ 

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι  του ποσού των 37.316.041 ευρώ, καθώς η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

εργασίες ναυπήγησης πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά    

Ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά 

Η μεταβίβαση από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει παγώσει προσωρινά με απόφαση  της Επιτροπής Αναστολών του Δ΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επιτυχής ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι η διαφορά πού προέκυψε είναι ιδιωτικού δικαίου και άρα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του  ΣτΕ και απέρριψε την αίτηση  του Δήμου  Χαϊδαρίου, κατά της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.), με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επιτυχής ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών

α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας  ΕΤΑΔ  Α.Ε. για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου  της μείζονος εκτάσεως (ακίνητο 350.745 τ.μ.) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top