Ψωμί από... χρυσάφι: Αυξήθηκε η τιμή κατά 20 λεπτά!

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι καταναλωτές που πήγαν σήμερα στον φούρνο της γειτονιάς τους. Το ψωμί έβγαλε... φτερά και πέταξε 20 λεπτά πάνω, την ώρα που ανεβαίνει ο «πυρετός» των κυβερνητικών συσκέψεων για την επάρκεια τροφίμων.

Τρόφιμα: Τι απαντούν οι φορείς της αγοράς για την επισιτιστική ασφάλεια

Από σήμερα λοιπόν το χωριάτικο ψωμί από 80 λεπτά φτάνει το ένα ευρώ, η φρατζόλα και η μπαγκέτα από 90 λεπτά - 1,10 ευρώ, το ψωμί από καλαμπόκι 1,20 ευρώ, ενώ άλλοι τύποι ψωμιού από 1,10 ευρώ στο 1,30.

Την ίδια στιγμή, πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης «στοκάρουν» ζάχαρη και αλεύρι.

Σύσκεψη για επάρκεια τροφίμων: Τι ειπώθηκε για ηλιέλαιο και δημητριακά

«Δεν βρίσκουμε στην αγορά και όπου βρούμε είναι πανάκριβο, ενώ να δείτε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει πρόβλημα και με το βούτυρο. Κάπως πρέπει να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε ζαχαροπλάστης στο Star.

«Μαγική εικόνα» με άδεια ράφια σε ελληνικό σούπερ μάρκετ από ρωσικό πρακτορείο

Το ρωσικό πρακτορείο Ruptly με παραπλανητικούς τίτλους έκανε λόγο για άδεια ράφια στην Αθήνα. Μόνο που η εικόνα αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη ηλιέλαιου.

Όσο για τις... ουρές στα σούπερ μάρκετ, πρόκειται για κόσμο που περιμένει έξω από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, που πουλάει αποκλειστικά και μόνο αλεύρι... 

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων

Η ασφάλεια του επισιτισμού της χώρας τέθηκε στο μικροσκόπιο ευρείας σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τα σιτηρά ο εφοδιασμός της αγοράς είναι επαρκής, ενώ και τα κενά στο ηλιέλαιο θα καλυφθούν μέσω εσωτερικής παραγωγής.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες έξτρα οικονομική στήριξη για κτηνοτρόφους και αγρότες, για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις σε ζωοτροφές και λιπάσματα. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση καλύπτει την αισχροκέρδεια»

«Τη στιγμή που ο κόσμος δεν βγάζει τον μήνα, η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια. Έχουμε να περιμένουμε κάτι από τους ελέγχους της Νέας Δημοκρατίας; Η απάντηση ειναι ξεκάθαρα όχι», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: Συντάχθηκε με την αισχροκέρδεια στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top