Σούπερ μάρκετ: Ελλείψεις και υψηλές τιμές ανησυχούν τους καταναλωτές   

Σε ποια προϊόντα που «εξαφανίζονται» από τα ράφια μπαίνει πλαφόν

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσπαθούν να κρατήσουν γεμάτα τα ράφια τους χωρίς να ανατραπεί η εφοδιαστική τους αλυσίδα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για την επάρκεια των τροφίμων αλλά και για τις υψηλές τιμές. 

Σούπερ μάρκετ βάζουν πλαφόν σε προϊόντα για να μην υπάρξει έλλειψη

Όπως  μετέδωσε ο Γιώργος Σαραντάκος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου οι υψηλές τιμές και ο φόβος ελλείψεων ανησυχούν τους Έλληνες καταναλωτές, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. 

Μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει πάντως αν επιχειρήσεις της εστίασης και των τροφίμων επιχειρήσουν αποθεμεταοποίηση.

   Πήρε «φωτιά» το ηλιέλαιο: «Εξαφανίζεται» από τα ράφια των σούπερ μάρκετ 

Ελλείψεις και υψηλές τιμές παρατηρούνται ήδη σε προϊόντα όπως το ηλιέλαιο (το οποίο επιχειρηματίες της εστίασης έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν λόγω κόστους, η ζάχαρη και το αλεύρι.   

Πρόστιμο 647.000 σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Χαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε ο Γ. Σαραντάκος, η συσκευασία με τα 10 λίτρα ηλιέλαιου είχε τιμή 17, 9 ευρώ πριν λίγες εβδομάδες και τώρα πωλείται στα 37 ευρώ, σημειώνοντας υπερδιπλασιασμό!    

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης πολλά σούπερ μάρκετ έχουν βάλει ήδη πλαφόν στον αριθμό τεμαχίων που μπορεί να αγοράσει κάποιος. 

Πρόβλημα να «εξαφανισθεί»  παντελώς το αλεύρι δεν υπάρχει ακόμα, αλλά σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν προβλήματα που θα επίπτωση στην τιμή του ψωμιού.       


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top