Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινά η διόρθωση λαθών

Περιθώριο έως τις 27 Απριλίου για αλλαγές

Κτηματολόγιο

Τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει η δημοσιοποίηση των εκθέσεων, οι οποίες αφορούν στην αξιολόγηση των αιτήσεων διόρθωσης που έχουν υποβάλλει οι πολίτες, στο στάδιο της ανάρτησης των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων.

Πρόκειται για την αξιολόγηση των αιτημάτων για διορθώσεις τυχόν σφαλμάτων και παραλείψεων που αφορούν στην ατομική περιουσία του καθενός ή και τη δημόσια ακίνητη περιουσία.

Κτηματολόγιο: Στον «αέρα» 400.000 ιδιοκτησίες

Η δημοσιοποίηση των εκθέσεων θα γίνει για πρώτη φορά ψηφιακά, γεγονός που θα εξοικονομήσει  χρόνο και θα επιταχύνει διαδικασίες που διαφορετικά θα καθυστερούσαν, όπως μεταβιβάσεις, πωλήσεις ή και τραπεζικό δανεισμό. 

Όπως αναφέρει στέλεχος του Κτηματολογίου, στις 29 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των ενημερώσεων   από το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών και σταδιακά θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα γραφεία κτηματογράφησης ανά τη χώρα.

Έτσι, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις εισηγήσεις  που διαμορφώθηκαν έπειτα από την επεξεργασία των αιτήσεων διόρθωσης, με σκοπό την αιτιολογημένη αποδοχή ή την απόρριψη τους, πριν ξεκινήσει η εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή  Ενστάσεων.  Όσοι διαθέτουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Αθήνα μόλις αποκτήσουν πρόσβαση στις εισηγήσεις θα έχουν περιθώριο έως και τις 27 Απριλίου, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν, προκειμένου:

1. Να συμπληρώσουν τα σχετικά πεδία στο ktimatologio.gov.gr.

2. Να ενημερώσουν όσους ιδιοκτήτες θίγονται ή επηρεάζονται (βάσει του πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών),  με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ ή ταχυαποστολή courier) ή με e-mail ή με δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:

α) την αίτηση διόρθωσης που είχαν υποβάλει,

β) την έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης

γ) το ενημερωτικό μήνυμα που θα περιλαμβάνεται σε επιστολή που θα λάβουν

3. Να επισυνάψουν τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που έστειλαν στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr, διαφορετικά η αίτηση διόρθωσης θα απορριφθεί.

Σε περίπτωση που ο πολίτης διαφωνεί με την έκθεση του κτηματολογικού γραφείου θα πρέπει να υποβάλλει την άποψή του στο ktimatologio.gov.gr.

Όσον αφορά σε άλλους ιδιοκτήτες που μπορεί να θίγονται από την αίτηση διόρθωσης που έχει γίνει - και οι οποίοι θα λάβουν την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις του προσώπου που έχει υποβάλλει την αίτηση διόρθωσης - θα μπορούν, εντός 30 ημερών από την ημέρα ενημέρωσής τους, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση  (μέσω  του ktimatologio.gov.gr ή με δήλωσή τους ενώπιων συμβολαιογράφου ή με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσω Gov.gr) είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα, υποβάλλοντας σχετικά στοιχεία  και πάλι στο ktimatologio.gov.gr Εάν παρέλθει ο μήνας και δεν υπάρξει αντίδραση θα θεωρείται ότι ο θιγόμενος ιδιοκτήτης συμφωνεί και θα   υλοποιείται η διόρθωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top