KRITI FUTURE: Το πρώτο tanker παγκοσμίως με δυνατότητα καυσίμου αμμωνίας

Ύψωση ελληνικής σημαίας και εγκαίνια στις εγκαταστάσεις της Motor Oil  

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στις εγκαταστάσεις της Μotor Oil Hellas  το «KRITI FUTURE». Πρόκειται για το  μοναδικό παγκοσμίως δεξαμενόπλοιο,  που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και την αμμωνία. 

Το δεξαμενόπλοιο KRITI FUTURE 2  Το δεξαμενόπλοιο KRITI FUTURE 

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία AVIN international -πρωτοπόρος στις εξελίξεις της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας- ύψωσε την γαλανόλευκη στο «KRITI FUTURE». Tο  νεότευκτο δεξαμενόπλοιο είναι το πρώτο παγκοσμίως ammonia ready πλοίο, που με τις ανάλογες τροποποιήσεις θα μπορεί  να κινείται με «πράσινη»  αμμωνία ως καύσιμο,  για τη μείωση εκπομπών αερίων,  για καθαρότερο περιβαλλον, βιώσιμη ναυτιλία και έναν καλύτερο πλανητη .  

Κορωνοϊός: Η «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» δώρισε 50 αναπνευστήρες στο υπ. Υγείας

 

Στις εγκαταστάσεις  της  Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού και ύψωσης της ελληνικής σημαίας. 

Από την τελετή εγκαινίων και ύψωσης ελληνικής σημαίας στο KRITI FUTURE  Από την τελετή εγκαινίων και ύψωσης ελληνικής σημαίας στο KRITI FUTURE  

«Για τη ναυτιλία μας είναι μία απόδειξη ότι παραμένει πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο»,   μας γεμίζει με υπερηφάνεια αφού η γαλανόλευκη θα κυματίζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και  αποτελεί δικαίωση της διαχρονικής μας επιλογής να είμαστε κοντά στον Έλληνα ναυτικό κοντά στο Ελληνικό πλοίο». Για την πλοιοκτησία είναι μία ημέρα χαράς αφού αυξάνει και επεκτείνει το στόλο της αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει έμπρακτα την προσφορά της στην πατρίδα και τη ναυτιλία» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Νέοι προηγμένοι ταχυφορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil


Ο Παύλος Ξαγοράρης, Γενικός Διευθυντής της Avin International, τόνισε: «Το πρώτο παγκοσμίως πλοίο που σχεδιάστηκε κατασκευάστηκε και πιστοποιήθηκε από τον αμερικανικό  νηογνώμονα με εναλλακτικό καύσιμο στο μέλλον είναι έτοιμο να καταναλώσει αμμωνία. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και τυχερό και πάνω απ’ όλα εύχομαι στους ναυτικούς μας να είναι τυχεροί, Καπετάν  Γιώργη. Ασφαλείς και πάντα γαλήνιες θάλασσες και ούριους ανέμους!».   
 
Το ελληνικό Suezmax δεξαμενόπλοιο   χωρητικότητας 152.000 τόνων,  φέρει τον πιο  σύγχρονο εξοπλισμό πλοήγησης.

«Είναι ένα πλοίο μήκους 274 μέτρων  και 48 μέτρων πλάτους.  Το πλοίο μας απαρτίζεται από 25 άτομα πλήρωμα και 8 Έλληνες σε αυτό» δήλωσε ο πλοίαρχος του «KRITI FUTURE» Γιώργος Κατσούλας.     

Τον  αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορινθίας κ.  Διονύσιος ενώ παρόντες ήταν ο υπαρχηγός του Λιμενικού, Σώματος  Γιώργος Αλεξανδράκης και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

«Εύχομαι  να είναι καλοτάξιδο και αποδοτικό εις τους σκοπούς για τους οποίους καθελκύστηκε» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κορινθίας.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top