Τελευταία διορία για τέλη, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και πόθεν έσχες

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν χιλιάδες φορολογούμενοι

Τελευταία διορία για την πληρωμή φόρων και τελών έχουν σήμερα χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη.

Εντός της ημέρας θα πρέπει να εξοφληθούν μια σειρά από υποχρεώσεις, όπως η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης των 36-72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

Παράλληλα, είναι η τελευταία ημέρα διορίας για την υποβολή του πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, σήμερα εκπνέει η προθεσμία για:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Λήγει η προθεσμία, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

1.    Πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022

2.    Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης ακινησίας οχημάτων για όσους θέλουν να «γλιτώσουν» την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης ή το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

3.    Πληρωμή έκτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2021.

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από τις μειώσεις – Παραδείγματα

4.    Εξόφληση όγδοης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2021.

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι εξαιρούνται από τη συγκέντρωση αποδείξεων

5.    Υποβολή αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 36 άτοκες δόσεις ή έως 72 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021. Σήμερα θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.

6.    Υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

7.    Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.

8.    Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

9.    Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή, ή δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.

10.    Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.

11.    Οριστικοποίηση της εικόνας στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για το προηγούμενο έτος, καθώς και η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

12.    Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top