Ενέκρινε η Κομισιόν πρόγραμμα της Ελλάδας για στήριξη αγροτικών προϊόντων

Το μέτρο αφορά τις παραγωγές που επλήγησαν από την πανδημία      

αγρότες τρακτέρ χωράφι

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 31,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη ορισμένων αγροτικών παραγωγών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά. 

Κορωνοϊός: Μείωση σε κρούσματα και νεκρούς σήμερα

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο αφορά σε αγροτικούς παραγωγούς σύκου, λεβάντας, ελιάς, βιομηχανικής και φθινοπωρινής πατάτας, μανταρινιού και καπνού. 

Bορίδης: Αυξημένες ενισχύσεις έως 13,9% σε τέσσερα αγροτικά προϊόντα  

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Αγρότες: Μειώνεται ο ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές - Όλα τα νέα μέτρα

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους του Προσωρινού Πλαισίου. Ειδικότερα, η ενίσχυση α. δε θα υπερβαίνει τις 290.000 ευρώ ανά δικαιούχο και β. θα χορηγηθεί το αργότερο στις 30 Ιουνίου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top