Πόθεν έσχες: Παρατείνεται η υποβολή τους – Τσουχτερά τα πρόστιμα

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή του

Χρήματα χαρτιά

Μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των Πόθεν Έσχες.

Η προηγούμενη διορία ήταν μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο δόθηκε και νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Πόθεν Έσχες υποβάλλεται εντός τριμήνου από την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και περιλαμβάνει τα υφιστάμενα - κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους περιουσιακά - στοιχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπόχρεου, συζύγου, προσώπου με το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και των ανήλικων τέκνων αυτών.

Πόθεν Έσχες: Δόθηκε νέα παράταση – Μέχρι πότε να υποβάλλετε δήλωση

Υπόχρεοι για την υποβολή του Πόθεν Έσχες είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων.

Τσουχτερά τα πρόστιμα 

Όσοι εκπληρώσουν τη σχετική τους υποχρέωση με καθυστέρηση μέχρι 30 ημερών από την προβλεπόμενη προθεσμία, θα πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 200 ευρώ για τους υπόχρεους της επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α και 50 ευρώ για τους λοιπούς υπόχρεους.

Για καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών από την προβλεπόμενη προθεσμία, θα πρέπει να πληρώσουν ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 400 ευρώ για τους υπόχρεους της επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α και 100 ευρώ για τους λοιπούς υπόχρεους. 

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top