580 εκατ. ευρώ δάνειο της ΕΤΕπ στην Αττικό Μετρό για τη νέα γραμμή 4     

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για συγκοινωνιακό έργο      

έργα μετρό

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανακοίνωσαν  την υπογραφή νέας Σύμβασης Χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατομμυρίων Ευρώ που αφορά την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας.   

Γραμμή 4 μετρό σε αριθμούς

H γραμμή 4 σε αριθμούς (πηγή: Υπουργείο Υποδομών)

Γραμμή 4 Μετρό: Υπογράφηκε η σύμβαση παρουσία Μητσοτάκη 
 

«Σήμερα, η ΕΤΕπ εγκρίνει επισήμως την πίστωση του εμβληματικού ποσού των 580 εκατομμυρίων ευρώ για τη νέα χρηματοδότηση της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η οποία συνιστά εμπράκτως όχι μόνον τη μεγαλύτερη στήριξη της ΕΤΕπ έναντι ενός νέου συγκοινωνιακού έργου στην χώρα αλλά και τη στήριξή της σε ένα και μόνο έργο στην Ελλάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.   

Η νέα γραμμή 4 του μετρό σε αριθμούς  

Ειδικότερα, η νέα χρηματοδότηση, υπό τη μορφή τριαντακονταετούς δανείου, αφορά την κατασκευή της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και, συγκεκριμένα, το Τμήμα Α' – Άλσος Βεΐκου – Γουδή, έργο το οποίο αποτελείται από 15 νέους υπόγειους σταθμούς. Συνιστά, δε, το δεύτερο τμήμα της χρηματοδότησης συνολικού ύψους 730 εκατομμυρίων ευρώ  που έχει δοθεί από την ΕΤΕπ για το έργο. 

Στην τελική φάση η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας 

Σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, η Αττικό Μετρό Α.Ε., σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς, ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν για τη σύναψη της Σύμβασης, η οποία υπεγράφη παρουσία των κ.κ. Christian Thomsen, Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Ιωάννη Καλτσά, Επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων της ΕΤΕπ για την Ελλάδα, και Νικολάου Κουρέτα, Διευθύνοντα Συμβούλου της Αττικό Μετρό Α.Ε. 

 

Η τελευταία χρηματοδοτική στήριξη παρέχεται σε συνέχεια την πρώτης Δανειακής Σύμβασης που υπεγράφη το 2019, βάσει της οποίας η Αττικό Μετρό Α.Ε. απεδέχθη την υποστήριξη της ΕΤΕπ με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τη συνολική εγκεκριμένη πίστωση. Το εν λόγω ποσό εκταμιεύθηκε στις 30/11/21. 

 

«Η επένδυση στις βιώσιμες μεταφορές είναι κρίσιμης σημασία για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Τα τελευταία 30 χρόνια, η ΕΤΕπ υπήρξε αρωγός των επενδύσεων με όραμα, όπως το όραμα που ενσάρκωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία κατάφερε να μειώσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα βελτιώνοντας την ποιότητα των μετακινήσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας. Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω στην υπογραφή της επίσημης συμφωνίας στήριξης προς την Αττικό Μετρό Α.Ε., τη μεγαλύτερη στήριξη που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή μας για τη Γραμμή 4», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Christian Kettel Thomsen
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top