MyRAE: Η πλατφόρμα υποβολής παραπόνων για καταναλωτές ρεύματος

Την πλατφόρμα MyRAE δημιούργησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

«Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας. (7/1/22)

Την πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης καταναλωτών MyRAE  δημιούργησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Με την εν λόγω πλατφόρμα, η ΡΑΕ καλεί τους καταναλωτές, εφεξής, να υποβάλουν τυχόν παράπονά τους για Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου και Διαχειριστές Δικτύων Διανομής, αποκλειστικά μέσω της Πλατφόρμας MyRAE.

Θέματα λογαριασμών και πληρωμών αφορούν τα περισσότερα παράπονα

Θέματα λογαριασμών και πληρωμών αφορούν τα περισσότερα παράπονα (42% του συνόλου) που υποβάλουν οι καταναλωτές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ το 17% έχουν να κάνουν με τη σύμβαση μεταξύ καταναλωτή και εταιρίας, το 10% με την ποιότητα εξυπηρέτησης και το 8% αφορά τεχνικά προβλήματα. Το υπολειπόμενο 22%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η ΡΑΕ, αφορά πλειάδα διαφόρων θεμάτων με μικρά ποσοστά έκαστο.

42 ευρώ τον μήνα η επιδότηση ρεύματος και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 13/9/2021-16/01/2022, διάστημα στο οποίο λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων των καταναλωτών myRAE. Συνολικά στην περίοδο αυτή κατατέθηκαν 897 αιτήματα προς Προμηθευτές ή/και Διαχειριστές από τα οποία το 61% έχουν απαντηθεί, το 25% βρίσκονται σε εκκρεμότητα και το 13% έχει απορριφθεί. Η συντριπτική πλειονότητα (92%) των αιτημάτων αφορούσε θέματα ηλεκτρισμού, το 6% ζητήματα φυσικού αερίου και το 2% συμβόλαια συνδυασμού ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Πέρα από τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αρχής, έχουν συσσωρευτεί άλλα 1.400 παράπονα που υπεβλήθησαν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Αρχής, στο info@rae.gr.

Η ΡΑΕ ενημερώνει σχετικά τους καταναλωτές ότι:

  • Επειδή, η επεξεργασία των παραπόνων μέσω e-mail δεν είναι αυτοματοποιημένη, από σήμερα θα δέχεται παράπονα αποκλειστικά στο https://my.rae.gr/
  • Όσοι υποβάλλουν ή έχουν υποβάλλει παράπονα μέσω του info@rae.gr, θα δέχονται/δεχθούν email για χρήση της Πλατφόρμας MyRAE.

Ρεκόρ δεκαετίας για πληθωρισμό: Στα ύψη οι τιμές σε ενέργεια-βασικά είδη

Πώς μπορεί κάποιος να υποβάλλει παράπονο στο MyRAE
 

  • Στο https://my.rae.gr/ ο καταναλωτής μπορεί να συνδεθεί εύκολα και γρήγορα, είτε μέσω των υφιστάμενων λογαριασμών του σε Facebook και Google ή και μέσω απλής εγγραφής.
  • Τα παράπονα που υποβάλλονται στο https://my.rae.gr/ αυτόματα κοινοποιούνται στον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας/Φυσικού Αερίου και/ή Διαχειριστή Δικτύου Διανομής.
  • Μέσω του https://my.rae.gr/, η επικοινωνία με τους καταναλωτές γίνεται πλέον εύκολη, γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλής, ενώ η ΡΑΕ και ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι αυτομάτως ενήμεροι και παρακολουθούν το είδος και την εξέλιξη κάθε αιτήματος και δύναται να παρέμβει σε όποιο σημείο της διαδικασίας χρειάζεται.
  • Εκτός από την υποβολή παραπόνων, οι καταναλωτές μέσω της πλατφόρμας MyRAE αποκτούν επιπλέον πρόσβαση σε διάφορες χρήσιμες υπηρεσίες όπως: 
  1. Λήψη ενημερώσεων για τις δημόσιες διαβουλεύσεις της ΡΑΕ.
  2.  Λήψη εξειδικευμένων ενημερώσεων μέσα από το σύνολο των ανακοινώσεων της ΡΑΕ με βάση τα κριτήρια που ενδιαφέρουν τον κάθε καταναλωτή.
  3. Συμμετοχή σε έρευνες ικανοποίησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τη ΡΑΕ, τους Διαχειριστές Δικτύων και τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου.
  • Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στη ηλεκτρονική πλατφόρμα MYRAE είτε μέσω του κεντρικού ιστότοπου της Αρχής (https://www.rae.gr/) ή και απευθείας στο https://my.rae.gr/ όπου μπορούν να δημιουργούν προσωπικό λογαριασμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top